De politie blikt terug op een ‘bijzondere melding die resulteerde in deze vondst in het donker in de berm’.
Volledig scherm
De politie blikt terug op een ‘bijzondere melding die resulteerde in deze vondst in het donker in de berm’. © Politie Groningen

Duitse dubbelganger van voortvluchtige militair Jürgen Conings zorgt even voor onrust in Nederland

In de buurt van een begraafplaats in het Nederlandse Groningen is gisterenavond korte tijd onrust ontstaan nadat er signalen binnenkwamen dat de in België voortvluchtige militair Jürgen Conings daar zou zijn gezien. De politie nam de melding zeer serieus en ging ervanuit bij de missie zelf ook ‘gevaar te lopen’. Uiteindelijk bleek het niet om de militair te gaan, maar om een Duitse dubbelganger. “Hij had qua uiterlijk zeker overeenkomsten met Conings.”

2 reacties

 • joan edi

  2 maanden geleden
  Guy Stanbel : Hij zal waarschijnlijk een bijzondere pass meegekregen hebben om geen verwarring te veroorzaken
 • Guy Stanbel

  2 maanden geleden
  Fijn voor die persoon, die kan nergens meer komen met z'n uiterlijk...
 1. Videobeelden tonen hoe militairen opnieuw Dilsen-Stokkem binnenrijden in zoektocht naar Jürgen Conings
  Play

  Videobeel­den tonen hoe militairen opnieuw Dil­sen-Stok­kem binnenrij­den in zoektocht naar Jürgen Conings

  Militairen zijn laat gisterenavond opnieuw Dilsen-Stokkem binnengereden. In de zoektocht naar Jürgen Conings (46) werd een zwarte rugzak met jachtmunitie ontdekt vlak bij het Nationaal Park Hoge Kempen, waar enkele weken geleden de auto van de voortvluchtige militair werd gevonden. “De rugzak is 80 à 90 procent zeker gelinkt aan Jürgen Conings”, dat bevestigt het federaal parket aan VTM NIEUWS. In de rugzak zaten medicijnen die ook in de wagen van Conings zijn teruggevonden.
 2. Wit-Russische activiste roept vanuit cel op tot einde geweld

  Wit-Russische activiste roept vanuit cel op tot einde geweld

  Een van de gevangengenomen activisten van de Wit-Russische oppositie, Maria Kolesnikova, heeft de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko opgeroepen geen geweld te gebruiken. “Ik roep de autoriteiten op te stoppen met vechten tegen hun eigen volk, te luisteren naar de Wit-Russen en een nieuwe dialoog aan te gaan,” verklaarde de 39-jarige in een schriftelijk interview aan de krant Welt am Sonntag. “Stop het geweld! Stop de absurde rechtszaken!”, klonk het.