De Duitse Bondsraad
Volledig scherm
De Duitse Bondsraad © EPA

Duitse Bondsraad stemt unaniem in met nieuwe coronawet

De Bondsraad in Duitsland, het hogerhuis van het parlement, heeft vrijdag unaniem ingestemd met een nieuwe wet die de juridische basis legt voor de coronamaatregelen in het land. Het conservatieve blok CDU/CSU dreigde de goedkeuring van de wet donderdag nog te blokkeren.

2 reacties

 • Rudy Van Daele

  2 maanden geleden
  de vorige wet was beter verder aangepast
 • Stephan Chef

  2 maanden geleden
  Volgende stap is verplichte vaccinatie, zoals kleinere buur Oostenrijk.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Oostenrijk voert algemene vaccinatieplicht in als eerste in Europa en gaat opnieuw in lockdown, ook start van skiseizoen uitgesteld

  Oostenrijk voert algemene vaccinatie­plicht in als eerste in Europa en gaat opnieuw in lockdown, ook start van skiseizoen uitgesteld

  Oostenrijk voert per 1 februari een algemene vaccinatieplicht in, een primeur in de Europese Unie. Daarnaast gaat heel Oostenrijk vanaf maandag in lockdown om de sterke toename van het aantal coronabesmettingen te keren. Donderdag werden meer dan 15.000 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Alleen scholen, supermarkten, drogisten en apotheken mogen openblijven, de horeca blijft in ieder geval de komende tien dagen dicht.