De Duitse bondskanselier Olaf Scholz.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz. © REUTERS

Duitse bondskanselier Scholz moet opnieuw getuigen in onderzoek naar bankschandaal

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz moet zich vrijdag opnieuw verantwoorden in een onderzoek naar een schandaal rond de particuliere Hamburgse Warburg-bank, dat zich afspeelde toen hij burgemeester van Hamburg was. De financiële top van de gemeente Hamburg zou mogelijk een dubieuze invloed hebben gehad op de behandeling van de fraudezaak. Het is de tweede keer dat Scholz bij de parlementaire commissie in Hamburg moet opdraven.

6 reacties

 • Guido Allegaert

  2 maanden geleden
  Overval het zelfde. Het ontdoken geld behoort iemand anders toe. Wanneer gaat daar nu eens zwaar op ingezet worden? De schuldenberg zou afgebouwd worden, de belastingsdruk zou verminderen en nog veel meer goede zaken.
 • Gungor Alper

  2 maanden geleden
  Die moesten ze direct ontslaan!
 • Gilbert Geldof

  2 maanden geleden
  Christine, "de sterke personaliteit van Merkel"? Dankzij haar is Duitsland voor meer dan 90% afhankelijk van Russisch gas en moeten ze nu beginnen steenkoolcentrales op te starten. En weet je nog de uitspraak "wir schaffen das"? Nu, Scholz is voor mij geen haar beter. Hij doet mij teveel aan H. Van Rompuy denken, zowel fysiek als qua persoonlijkheid en uitstraling, dus nul komma nul.
 • Yves Smits

  2 maanden geleden
  Corrupt Europa... en weer een voorbeeld.
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Ik heb de indruk dat de Duitse politiek in een crisis verzeilt. Ze weten blijkbaar van geen hout pijlen te maken nu de sterke personaliteit van Merkel er niet meer is.