De Duitse bondskanselier Olaf Scholz.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz. © REUTERS

Duitse bondskanselier Scholz: “Chinese leningen aan arme landen kunnen financiële crisis veroorzaken”

De overvloed aan langlopende leningen die door China toegekend worden aan arme landen, vooral in Afrika, vormen een “ernstig gevaar” om de wereld in een nieuwe financiële crisis te storten. Daarvoor waarschuwt de Duitse bondskanselier Olaf Scholz vrijdag.

9 reacties

 • Paul Boeie

  4 weken geleden
  China pakt de plaats van het westen in in Afrika en ze laten het daar gebeuren voor persoonlijke rijkdom . Een prachtig , rijk maar verloren werelddeel .
 • Rudy Van Daele

  1 maand geleden
  Dit heeft het westen zelf in de hand gewerkt. Dank aan al onze knappe koppen
 • Ronnie Mathieu

  1 maand geleden
  In 2020 verbleven we als vakantiegangers op de Kaapverdische eilanden. Uit contacten met de lokale bevolking bleek dat de visvangst voor de eilandbewoners schaarser was geworden, maar ook veel duurder. Oorzaak bleek dat Kaapverdië een handelsakkoord had afgesloten met China die zou zorgen voor de nodige infrastructuurwerken op de eilanden, in ruil voor massale visvangsten voor de Chinese bevolking.
 • Philippe Legrand

  1 maand geleden
  In tegenstelling tot de westerse ex kolonie landen investeerd China. Vroeger werden ze leeg gezogen. ’t Zal de gemiddelde hongerlijder worst wezen hoe hij een betere toekomst krijgt. China heeft geen Poetin en Biden toestanden nodig om de heerschappij te krijgen in die landen. Locale stamhoofden schatrijk subsidiëren die dan de bevolking onder de knoet moeten houden en die nadien altijd op de loop gaan met zakken vol geld zie ik met de hulp van de Chinezen niet gebeuren
 • Peter Coolen

  1 maand geleden
  Scholtz en het westen gaan iedereen de les spellen terwijl ze zelf alles in China hebben laten maken.Ze zorgen zelf voor een financiele crisis met hun sancties tegen Rusland , China , N-Korea enz.en dat durven ze wereldleiders noemen!!
 1. Luchtvaartmaatschappijen niet te spreken over voornemen tot minder vluchten op Schiphol
  3

  Luchtvaart­maat­schap­pij­en niet te spreken over voornemen tot minder vluchten op Schiphol

  Luchtvaartmaatschappijen zijn niet te spreken over het voornemen van het Nederlandse kabinet om het aantal vliegtuigbewegingen op Schiphol structureel te verlagen naar 440.000 per jaar. "Het lijkt er sterk op dat het kabinet bewust bezig is de luchtvaart de nek om te draaien en daarmee Nederland het lelijke eendje van Europa te maken", zegt voorzitter Marnix Fruitema van BARIN, de belangenvereniging van in Nederland actieve luchtvaartmaatschappijen.