De Duitse bondskanselier Olaf Scholz sprak voor het eerst sinds mei met Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz sprak voor het eerst sinds mei met Vladimir Poetin. © AFP

Duitse bondskanselier belt 90 minuten lang met Poetin over oorlog in Oekraïne

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft dinsdag voor het eerst in maanden weer eens telefonisch gesproken met de Russische president Vladimir Poetin. In het onderhoud, dat anderhalf uur duurde, heeft Scholz aangedrongen op een snelle diplomatieke oplossing voor de oorlog in Oekraïne.

19 reacties

 • Antoon van Dolder

  3 maanden geleden
  Rusland moet totaal Oekraïne verlaten, ook wegwezen van de Krim. Laat in Rusland eindelijk eens een echte leider toe en niet een lijder. Rusland kan alleen groot zijn als het echt democratisch gaat worden.
 • katty Philips

  3 maanden geleden
  Met Poetin onderhandelen heeft geen zin ,het is een oorlogsmisdadiger en moet berecht worden,alsook verwijderd uit de maatschappij.
 • Patrick Claeys

  3 maanden geleden
  Een vierde eis voor een diplomatieke oplossing moet ook zijn: ALLES wat ze kapotgeschoten hebben moet door de russen hersteld en/of vergoed worden!
 • jean-paul Heldenbergh

  3 maanden geleden
  Wat Poetin zegt en belooft zijn allemaal leugens , niets mag je van die man geloven.
 • alain lammens

  3 maanden geleden
  Dit hele gebeuren is een goed doordenkende strategie is van de machtshebbers in Rusland. Het enige wat telt is rijkdom en macht. Ze weten perfect dat de economische wereldmarkt zeer beïnvloedbaar is. Voor hen is deze periode nu kassa, kassa. De zware gevolgen voor de burgers en slachtoffers is voor hen geen probleem.
 1. Rusland gaf in het geheim minstens 300 miljoen euro uit om politiek in zeker 24 landen te beïnvloeden: “Brussel gebruikt als hub om extreemrechtse kandidaten te steunen”

  Rusland gaf in het geheim minstens 300 miljoen euro uit om politiek in zeker 24 landen te beïnvloe­den: “Brussel gebruikt als hub om extreem­recht­se kandidaten te steunen”

  Rusland heeft sinds 2014 minstens 300 miljoen euro uitgegeven om de politiek in zeker 24 landen in het geheim te beïnvloeden. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op basis van een Amerikaans inlichtingenrapport. Waarschijnlijk waren er nog meer fondsen, maar bleef dat onder de radar. En Rusland zou van plan zijn om nog honderden miljoenen extra over te schrijven om wereldwijd politieke invloed uit te oefenen en verkiezingen te sturen.
 1. REPORTAGE. Vlaming Tom Murrath (62) en zijn vrouw keren terug naar hun flat in Charkiv: “Blije thuiskomst. Maar dan volgde een knal en kwam de realitycheck”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Vlaming Tom Murrath (62) en zijn vrouw keren terug naar hun flat in Charkiv: “Blije thuiskomst. Maar dan volgde een knal en kwam de reality­check”

  “Blij weer thuis te komen in ons appartement met alle kleine dingen die we een half jaar geleden achterlieten. Maar al snel volgde het besef dat we beter niet langer bleven dan nodig.” Uitgeweken Vlaming Tom Murrath (62) was afgelopen dagen terug in het ‘bevrijde’ Charkiv en doet zijn verhaal. “Bij het vernielde huis van mijn vriend drong het door hoeveel geluk ik al heb gehad.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.