Aleksej Navalny in februari bij de herdenking van de moord op Boris Nemtsov (1959-2015), een andere bekende Poetin-criticus.
Volledig scherm
Aleksej Navalny in februari bij de herdenking van de moord op Boris Nemtsov (1959-2015), een andere bekende Poetin-criticus. © REUTERS

Duitse ambassadeur in Moskou op het matje in zaak-Navalny

Rusland heeft de ambassadeur van Duitsland op het matje geroepen in verband met de zaak-Navalny. Aanleiding is dat de Duitse regering afgelopen week bekendmaakte dat er "ondubbelzinnig bewijs" is dat de Russische oppositieleider is vergiftigd met een zenuwgas uit de novitsjok-groep.

5 reacties

 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Gisteren op Arte:'28 minutes': de enige bezitter van dat gif is het Russische regime. En er zijn precedenten. Duitsland is aan het veranderen. Tot nu toe onthield het zich van militaire en politieke standpunten buitenland. Dat verandert en Merkel verandert mee want ze is zeer gevoelig voor wat er leeft. Dat is Putin niet gewoon.
 • Martin Meuris

  1 jaar geleden
  Blijkbaar geloven sommigen eerder de Russen dan de Duitsers! Lees eens een boek bv: "Poetin de nieuwe tsaar", dan gaan uw ogen misschien open.
 • Don Tessers

  1 jaar geleden
  Rusland hoeft hier niet achter te zitten, zoals met MH17 vliegtuigramp kunnen het rebellen zijn die voor Geopolitieke chaos zorgen.
 • Henri Dederen

  1 jaar geleden
  Wanneer krijgen wij nu een officiële verklaring van de Duitse artsen over de vergiftiging van Navalny? Tot op heden hebben we alleen maar politieke statements gekregen. Waar zijn nu ook al de groene marsmannetjes en mensen in NBC pak , die wij bij Skripal te zien kregen, gebleven? Ik dacht dat Novitjok een gevaar betekende voor iedereen die zich in de omgeving had vertoefd?
 • L D

  1 jaar geleden
  De ambassadeur werd ontboden omdat Duitsland nog steeds niet de medische informatie heeft gegeven waar Rusland om vraagt. Het is gemakkelijk te beweren dat iemand werd vergiftigd maar de bewijzen achter houden. Rusland heeft immers ook alle bloed- en weefselstalen van Navalny en de resultaten van de door hen uitgevoerde testen waar niks werd in gevonden. PS In Duitsland werden de testen uitgevoerd door een NAVO militair labo.