De evacuaties aan de luchthaven van Kaboel gaan stug voort.
Volledig scherm
De evacuaties aan de luchthaven van Kaboel gaan stug voort. © EPA

Duits leger waarschuwt voor zelfmoordterroristen van IS in Kaboel

Het Duitse leger waarschuwt voor een toenemend risico op aanslagen door terroristen van terreurgroep IS in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Het leger ontving signalen van Amerikaanse bronnen, maar ook uit eigen inlichtingen, dat steeds meer potentiële zelfmoordterroristen van IS “de stad binnensijpelen”, zei de inspecteur-generaal van de Duitse Bundeswehr, Eberhard Zorn, in Berlijn. De Amerikanen gaven daar vorige week al informatie over. “Het neemt nu toe.”

7 reacties

 • Jack Hoeben

  1 jaar geleden
  Allemaal zever dat ze verkopen omdat ze de deadline van de Taliban moeten respecteren!Op deze manier moeten de Amerikanen geen gezichtsverlies lijden.
 • Brigitte Hoornaert

  1 jaar geleden
  De wereld is om zeep en er zijn 2 hoofdredenen waarom het zover is gekomen: 1. De val van de Berlijnse muur en 2. De digitalisering.
 • Marc Verdonck

  1 jaar geleden
  Als er hier ook maar iets gebeurd kennen we de politieke opdrachtgevers en zullen ook zij niet ontkomen.
 • johan vankeirs

  1 jaar geleden
  Hetgeen nu aan het gebeuren is is gewoon de kat bij de melk zetten.Daarna zullen onze hooggeplaatsten hun handen opnieuw in onschuld wassen.Een verwittigd mens zou er nochtans 2 moeten waard zijn.Maar het verleden herhaald zich opnieuw.
 • Fred De Meulemeester

  1 jaar geleden
  Als je info en signalen hebt dan is het ni moeilijk om die gewoon allemaal neer te halen toch?Het is nu ni bepaald dat die hun levens ertoe doen eh