Het Duitse leger heeft een gezin uit München gered uit Kaboel. Militairen gingen in een geheime missie op pad in de door de taliban bezette stad om de leden van het gezin op te halen, aangezien de situatie op en rond de luchthaven steeds gevaarlijker wordt.
Volledig scherm
Het Duitse leger heeft een gezin uit München gered uit Kaboel. Militairen gingen in een geheime missie op pad in de door de taliban bezette stad om de leden van het gezin op te halen, aangezien de situatie op en rond de luchthaven steeds gevaarlijker wordt. © EPA

Duits leger nu ook buiten luchthaven van Kaboel actief

Het Duitse leger is nu ook in actie gekomen buiten de internationale luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel om mensen te evacueren. Reden is de dramatische situatie op de luchthaven en de deels geblokkeerde toegangspoorten.

6 reacties

 • jan wuyts

  1 jaar geleden
  als de Amerikaan het niet oplost zal het niemand oplossen dat weten we toch al.
 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  Als men ziet hoeveel mensen er daar in het vliegtuig zitten is het weeral ondermaats wat de Belgen presteren. Men kan die vliegtuigen vol laden, met mensen. De vlucht naar Islamabad duurt slechts een uur. Ik denk dat mensen die ongemakkelijke situatie er wel voor over hebben om in de vrije wereld te geraken.
 • Marcq Adriaens

  1 jaar geleden
  Wat ik tot op heden verdacht vindt is dat onze Russische vriend niet van zich laat horen.
 • Martin Van Lersberghe

  1 jaar geleden
  en van enig Europese samenwerking? NIETS! smijt die Europese unie nu eens eindelijk buiten! bij elke crisis staat het meer en meer vast dat zij daar louter en alleen maar zitten om de centen!
 • Guido Ceuleers

  1 jaar geleden
  Ik vind dat de Navo soldaten dat allemaal moesten doen, ook de Amerikanen.