Het Duitse leger heeft een gezin uit München gered uit Kaboel. Militairen gingen in een geheime missie op pad in de door de taliban bezette stad om de leden van het gezin op te halen, aangezien de situatie op en rond de luchthaven steeds gevaarlijker wordt.
Volledig scherm
Het Duitse leger heeft een gezin uit München gered uit Kaboel. Militairen gingen in een geheime missie op pad in de door de taliban bezette stad om de leden van het gezin op te halen, aangezien de situatie op en rond de luchthaven steeds gevaarlijker wordt. © EPA

Duits leger nu ook buiten luchthaven van Kaboel actief

Het Duitse leger is nu ook in actie gekomen buiten de internationale luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel om mensen te evacueren. Reden is de dramatische situatie op de luchthaven en de deels geblokkeerde toegangspoorten.

6 reacties

 • jan wuyts

  2 maanden geleden
  als de Amerikaan het niet oplost zal het niemand oplossen dat weten we toch al.
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Als men ziet hoeveel mensen er daar in het vliegtuig zitten is het weeral ondermaats wat de Belgen presteren. Men kan die vliegtuigen vol laden, met mensen. De vlucht naar Islamabad duurt slechts een uur. Ik denk dat mensen die ongemakkelijke situatie er wel voor over hebben om in de vrije wereld te geraken.
 • Marcq Adriaens

  2 maanden geleden
  Wat ik tot op heden verdacht vindt is dat onze Russische vriend niet van zich laat horen.
 • Martin Van Lersberghe

  2 maanden geleden
  en van enig Europese samenwerking? NIETS! smijt die Europese unie nu eens eindelijk buiten! bij elke crisis staat het meer en meer vast dat zij daar louter en alleen maar zitten om de centen!
 • Guido Ceuleers

  2 maanden geleden
  Ik vind dat de Navo soldaten dat allemaal moesten doen, ook de Amerikanen.
 1. Taliban wijzen langere aanwezigheid van Amerikaanse troepen af: “31 augustus is rode lijn, anders zullen er consequenties zijn”

  Taliban wijzen langere aanwezig­heid van Amerikaan­se troepen af: “31 augustus is rode lijn, anders zullen er consequen­ties zijn”

  De taliban gaan niet akkoord met een eventuele verlenging van de aanwezigheid van buitenlandse troepen op het vliegveld van Kaboel. “31 augustus is de rode lijn, anders zullen er consequenties zijn”, zei woordvoerder Suhail Shaheen tegen Sky News. De Amerikaanse president Joe Biden gaf gisteren tijdens een toespraak mee dat er een discussie gaande is om die termijn eventueel te verlengen.