De Duitser Christian Brückner, hoofdverdachte in de zaak Maddie McCann.
Volledig scherm
De Duitser Christian Brückner, hoofdverdachte in de zaak Maddie McCann. © EPA

Duits gerecht overtuigd van schuld verdachte in zaak-McCann: “Jullie zouden tot zelfde conclusie komen als jullie wisten welk bewijs we in handen hebben”

Het Duitse gerecht heeft bevestigd dat het ervan overtuigd is dat Christian Brückner (43) de Britse kleuter Maddie McCann in 2007 heeft vermoord. Aan de BBC zei aanklager Hans Christian Wolters: “Ik kan niet beloven, ik kan niet garanderen dat we genoeg hebben om een aanklacht in te dienen, maar ik heb er alle vertrouwen in, want wat we tot nu toe hebben, laat helemaal geen andere conclusie toe.”

8 reacties

 • Cris Verwilligen

  1 jaar geleden
  Wees voorzichtig, mensen, wat je wenst. voor je het weet zit je in het droomscenario van het gerecht: omdraaiing van de bewijslast. Dan ben je schuldig totdat je je onschuld bewezen hebt. En wat is het moeilijkst: bewijzen dat je schuldig bent of bewijzen dat je onschuldig bent. Laat het Duitse gerecht hun procedures volgen, ze hebben nu toch nog enkele jaren voordat hij vrijkomt. Dus bewijzen boven vermoedens, lijkt me logisch.
 • Jean-Paul Hoornaert

  1 jaar geleden
  Er zijn toch middelen om iemand de waarheid te laten zeggen drugs
 • MARC MISOTTEN

  1 jaar geleden
  Hopelijk krijgen de ouders ooit uitsluitsel over Maddie’s lot !
 • eduard janssens

  1 jaar geleden
  Ze moeten eerst Maddie  vinden en volgens mij gaan die nooit vinden eigenlijk hebben geen poot om op staan . 
 • John Stahl

  1 jaar geleden
  Het Duitse gerecht overspeeld hier duidelijk zijn hand. Ze hebben niet genoeg bewijzen om een aanklacht in te dienen, maar ze geloven erin. Zo werkt het niet.