De Britse Aran Chada (51) verdronk in het Gardameer nadat hij zijn 14-jarige zoon had gered.
Volledig scherm
De Britse Aran Chada (51) verdronk in het Gardameer nadat hij zijn 14-jarige zoon had gered. © LinkedIn/NurPhoto via Getty Images

Duikers vinden lichaam van Britse toerist (51) die in Gardameer verdronk nadat hij zoon redde: “Hij was een held”

UpdateIn het Gardameer, in het noorden van Italië, hebben duikers het lichaam van de Britse toerist teruggevonden die eind juli was verdronken. Het slachtoffer, de 51-jarige Aran Chada, zou plots onwel geworden zijn nadat hij in het water was gesprongen om zijn 14-jarige zoon, die in moeilijkheden was geraakt, te redden.

 1. EU naar verluidt akkoord over prijsplafond voor Russische olie

  EU naar verluidt akkoord over prijspla­fond voor Russische olie

  De lidstaten van de Europese Unie hebben naar verluidt een compromis bereikt over een nieuw pakket aan sancties tegen Rusland. Daarin zijn volgens persbureau Bloomberg, dat zich baseert op ingewijden, ook afspraken gemaakt over een prijsplafond voor Russische olie bij verkoop aan derde landen. Woensdag wordt hierover een formeel akkoord verwacht. De afspraken gelden niet voor olie die Hongarije via pijpleiding importeert, reageerde de Hongaarse minister voor Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.