Madsen werd tegen een hek gedreven door de politie en een tijdlang onder schot gehouden.
Volledig scherm
Madsen werd tegen een hek gedreven door de politie en een tijdlang onder schot gehouden. © via REUTERS

Duikbootmoordenaar Peter Madsen opgepakt na ontsnappingspoging uit Deense gevangenis

De Deense uitvinder Peter Madsen (49), die een levenslange celstraf uitzit voor de moord op een Zweedse journaliste, heeft vanochtend een ontsnappingspoging ondernomen uit de Herstedvester-gevangenis in Denemarken. De politie kon de man opsporen en opnieuw inrekenen, meldt Reuters.

 1. Biden stelt sleutelfiguren in zijn regering officieel voor : “Amerika is terug om de wereld te leiden, in plaats van zich eruit terug te trekken”

  Biden stelt sleutelfi­gu­ren in zijn regering officieel voor : “Amerika is terug om de wereld te leiden, in plaats van zich eruit terug te trekken”

  Amerikaans president-elect Joe Biden heeft vandaag officieel de namen bekendgemaakt van kopstukken binnen zijn administratie, die vanaf 20 januari 2021 aan de slag gaat. Daaruit blijkt dat hij kiest voor een regering die staat voor diversiteit, waarin ervaring centraal staat, en die de klimaatopwarming ernstig neemt. Biden zal immers de allereerste Amerikaanse klimaatcoördinator aan het werk zetten. De nieuwe regeringsleden moeten nu nog wel bevestigd worden door de senaat. Het Witte Huis stemt er overigens mee in dat Biden vanaf nu elke dag de veiligheidsbriefing krijgt. Een signaal dat de Trump-administratie in het reine lijkt te komen met de realiteit.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas