De Zweedse journaliste Kim Wall werkte aan een reportage over de Deense uitvinder Peter Madsen en ging aan boord van zijn duikboot. De vrouw is nog vermist.
Volledig scherm
De Zweedse journaliste Kim Wall werkte aan een reportage over de Deense uitvinder Peter Madsen en ging aan boord van zijn duikboot. De vrouw is nog vermist. © afp

Duikboot opzettelijk tot zinken gebracht, zoekactie naar journaliste breidt uit

De zoekacties naar de Zweedse journaliste die verdween na een tocht in de duikboot van een Deense uitvinder, zullen worden uitgebreid naar Zweden. Dat meldt de Deense politie, die ook bevestigt dat de duikboot opzettelijk tot zinken werd gebracht.

 1. TikTok, Snapchat, Reddit en YouTube werken samen met Britse overheid om jongvolwassenen aan te zetten tot vaccinatie
  1

  TikTok, Snapchat, Reddit en YouTube werken samen met Britse overheid om jongvolwas­se­nen aan te zetten tot vaccinatie

  Vandaag zouden er in Groot-Brittannië een aantal coronamaatregelen sneuvelen, maar de slechte cijfers beslisten er anders over. Gisteren kwamen er meer dan 9.200 nieuwe gevallen bij, vooral te wijten aan de Deltavariant. De overheid zet zwaar in op de vaccinatiecampagne en wil dat ook de jeugd zich laat prikken. Een lastige leeftijdsgroep, waar de vaccinatiebereidheid het laagst is. Daarom wordt er nu samengewerkt met grote social mediaspelers als TikTok, Snapchat, Reddit en YouTube.
 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.