EPA
Volledig scherm
© EPA

“Duidelijk dat de premier zijn brexitvoorstel niet begrijpt”: kritiek na uitspraak van Boris Johnson over Noord-Ierse grens

Boris Johnson wordt ervan beschuldigd zijn eigen brexitakkoord niet te begrijpen. Tijdens zijn bezoek aan Noord-Ierland beloofde hij immers dat de handel tussen Noord-Ierland en de rest van het land van een leien dakje zal lopen. “Er zal geen controle zijn op dingen die vanuit Noord-Ierland naar Groot-Brittannië komen”, beloofde de Britse premier. 

2 reacties

 • Tuur Tureluur

  2 jaar geleden
  Ik zie het al gebeuren. Goederen die vanuit GB zonder controle via een Ierse (nep) firma naar Europa, en omgekeerd gaan verscheept worden. In Ierland gaan er zijn die er stinkend rijk mee worden en zo kan GB blijven profiteren van Europa zonder de nadelen ervan.
 • Meert Dominique

  2 jaar geleden
  " slechts zelden tol geheven zal worden"??? Het is altijd of nooit, anders behoor je tot 2 verschillende economische entiteiten. Zo eenvoudig is het. En nog steeds geen uitleg over hoe de praktische uitvoering van controles op zee zal gebeuren. Volgens mij omdat er nog geen enkel procedure bestaat. De Boris kan het niet schelen, een leugen min of meer. Daarbij de effectieve applicatie van de brexitregels zal maar na 1 jaar of 2 van kracht zijn. Veel water naar de zee dus.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije