Richard Anthony Jones (rechts) heeft 17 jaar in de gevangenis gezeten. Nu is hij vrijgelaten omdat zijn dubbelganger is opgedoken en niet duidelijk is wie de overval heeft gepleegd.
Volledig scherm
Richard Anthony Jones (rechts) heeft 17 jaar in de gevangenis gezeten. Nu is hij vrijgelaten omdat zijn dubbelganger is opgedoken en niet duidelijk is wie de overval heeft gepleegd. © Kansas city police department

Dubbelganger duikt op: Amerikaans gevangene na 17 jaar vrijgelaten

In de Verenigde Staten is een gevangene na 17 jaar vrijgelaten, nadat een dubbelganger van de man is opgedoken, zo berichten Amerikaanse media. De gedetineerde heeft altijd zijn onschuld staande gehouden en meermaals beroep aangetekend tegen zijn veroordeling. De rechter oordeelt nu dat niet kan worden uitgemaakt wie van de twee de overval in 1999 heeft gepleegd.

  1. Dit is de Orde van Transformanten: sekte van misbruikverdachte Robert B. hield buurt jarenlang in de greep
    PREMIUM
    NEDERLAND - DUITSLAND

    Dit is de Orde van Transfor­man­ten: sekte van misbruik­ver­dach­te Robert B. hield buurt jarenlang in de greep

    In een villawijkje in het Nederlandse Hoeven, op zo’n 20 minuten rijden van de grens met België, woonden ooit alle leden van de Orde der Transformanten. ‘Profeet’ Robert B. (58) hebben ze in geen jaren meer gezien. En daar was niemand rouwig om. B. is woensdag in Duitsland opgepakt, mede op verdenking van kindermisbruik in Hoeven tussen 2006 en 2008.