Toeristen feesten op een jacht in Dubai Creek.
Volledig scherm
Toeristen feesten op een jacht in Dubai Creek. © AFP

Dubai bleef toeristen, sterren en influencers lokken ondanks pandemie. Nu betaalt het de prijs

Wie op de website van de toeristische dienst van Dubai kijkt, zou bijna vergeten dat we midden in een pandemie zitten. Terwijl andere bestemmingen reizigers deze winter zware beperkingen oplegden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hielden de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) de deuren wagenwijd open. Tot op vandaag. Beelden op sociale media laten zien hoe toeristen, influencers en sterren zorgeloos genieten van zon, zee en strand, terwijl nergens een mondmasker te bespeuren lijkt. Maar daar blijkt nu een prijskaartje aan te hangen.

60 reacties

 • Elke Velter

  8 maanden geleden
  Hier zijn er ook amper 10 doden per dag in de UAE, op een bevolkingaantal gelijk aan België en een totaal van 900 doden sinds de start van de coronacrisis vs België met een dodental van meer dan 21.400! Omdat iedereen de strenge gecontroleerde en doeltreffende regels volgt kan de economie ook open blijven en blijft het tijdens de crisis zo aangenaam leven en wonen. Daarbovenop konden wij ons in december '20 al laten vaccineren en is hier al bijna 50% van de bevolking gevaccineerd.
 • Elke Velter

  8 maanden geleden
  Wat een onzin! Dubai test massaal, bijna tot 200.000 testen/dag, dus logisch dat er meer positief getest worden. Leerkrachten worden hier bijvoorbeeld wekelijks getest. België heeft op een piekmoment zelfs meer dan 20.000 besmettingen gehad, en u wijst met de vinger naar Dubai met z'n grootste piek sinds de start van de crisis in de kerstvakantie met 3.900 positieve testen voor de hele UAE? Zielig gewoon.
 • Hans Benoit

  8 maanden geleden
  Dubai een decatente staat met veel bling bling en niet te vergeten alles werd er opgebouwd door moderne slaven uit ontwikkelingslanden die er opeengepakt in krotten wonen.Maar dit mag uiteraard niet getoond worden door de oliesjeiks.
 • Hassan Zriouil

  8 maanden geleden
  Mark de vos,ik waardeer je mening,zoals behandelen met ons RIZIV geld,ik denk dat ze niet weten waar VAE is .
 • Fredien Vandervekens

  8 maanden geleden
  Wij hebben de hoogste en de grootste ! De VAE zijn niet meer dan een blingbling-staatje. Geen enkele meerwaarde behalve hun olie. Hebben ZELF niks verwezenlijkt. Zonder het Westen (met zijn kennis) was er nog geen druppel aan de oppervlakte gebracht. En sch.ten ze nog in het zand, ipv op gouden wc-potten. Het Westen "beheerd" daar (gedekt) alles. De "sjeiks" krijgen snoep en speelgoed. Tot zover.