Een drugshond werd opgeleid om grote partijen coke te laten passeren.
Volledig scherm
Een drugshond werd opgeleid om grote partijen coke te laten passeren. © REUTERS

Drugshond blijkt ‘geheim wapen’ van agenten die zelf coke naar Antwerpen smokkelen

In Colombia is een drugsbende opgerold die werd geleid door een burgemeester en vier politieagenten. Zij leerden een drugshond aan om géén alarm te slaan als hij cocaïne rook. De hond werd gebruikt om grote ladingen cocaïne naar de haven van Antwerpen te sturen.

3 reacties

 • Elke De Vleeschouwer

  3 weken geleden
  De meeste coke die men vind wordt gewoon opgegeven door de kartels zodat er ergens anders tonnen door geraken. Ze hadden chance met de sky hack. Ondertussen zijn er al lang anderen die overnemen met een andere communicatie. Eindeloos spel. Legaliseren en controleren. Enige optie.
 • Marc Van der Vloedt

  3 weken geleden
  Speurneuzen en hun corrupt aangeleerde, (om)geschoolde, gedwongen en veronderstelde modus operandi. Later altijd in te roepen of te herroepen in de rechtbank door advocaten met dezelfde (levens)visie en "instelling".
 • Nema De Geest

  3 weken geleden
  Zo zie je maar dat drugshonden ook niet zo betrouwbaar zijn. Die dieren doen braaf wat hen geleerd wordt, in dit geval drugs doorlaten. In een andere gevallen vals alarm geven om toch een excuus te hebben om iemand staande te houden en te fouilleren?