Na de aanval stegen dikke rookpluimen op vanop de olie-installaties.
Volledig scherm
Na de aanval stegen dikke rookpluimen op vanop de olie-installaties. © REUTERS

Drones vallen grootste olie-installaties ter wereld aan in Saoedi-Arabië, olieproductie gehalveerd

Jemenitische Houthi-rebellen hebben met drones vanmorgen vroeg twee grote Saoedische olie-installaties aangevallen en zo brand veroorzaakt. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken van het koninkrijk bekendgemaakt. Het Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft daarom zijn olieproductie gehalveerd. Volgens bronnen is de productie met ongeveer 5 miljoen vaten per dag verminderd.

4 reacties

 • Johan Van Biesen

  2 jaar geleden
  Wie heeft er het meeste belang om de olieprijzen omhoog te stuwen, als je dat weet, dan weet je ook wie er achter staat.
 • Mike Sabbe

  2 jaar geleden
  Saudi Arabia blokkeert alles van voedsel/medicijnen voor de Houthi's en de gewone mensen daar ,en nog eens dagelijks bombardementen. Als je ratten in het nauw drijft springen ze ook in jou gezicht. Raar dat we er niets van zien in het nieuws. Als je veel olie hebt mag je oorlogsmisdaden doen zeker .... Het zou eens Assad moeten zijn.
 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  We zijn er. Gedaan tanks, vliegtuigen, kanonnen en soldaten. De moderne oorlog doet zijn entree. Veel dodelijker dan al dat traditionele, je hoort ze niet, je ziet ze niet, maar de drones zien jou wel.
 • Jean-Pierre Vercruysse

  2 jaar geleden
  Is dat nu nodig!!!!! Van wie zijn de drones??