Gewapende Houthi-rebellen. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Gewapende Houthi-rebellen. Archiefbeeld. © EPA

Drone van Houthi-rebellen stort neer op school in Saudi-Arabië

Een drone die door Jemenitische Houthi-rebellen werd gelanceerd, is zondag neergestort op een school in Saudi-Arabië. Dat heeft het staatspersbureau SPA gemeld. Bij het incident in de zuidelijke provincie Asir vielen volgens het persbureau geen slachtoffers.

  1. Pfizer verwacht dit jaar 33,5 miljard dollar omzet te halen uit coronavaccin

    Pfizer verwacht dit jaar 33,5 miljard dollar omzet te halen uit coronavac­cin

    Pfizer verwacht dit jaar een omzet te halen van 33,5 miljard dollar, omgerekend zo'n 28,4 miljard euro, uit de verkoop van zijn vaccin tegen Covid-19, dat het samen met het Duitse BioNTech heeft ontwikkeld. Dat is fors meer dan de 26 miljard dollar die de groep in mei nog naar voren schoof. De Amerikaanse farmareus trok ook de omzet- en winstverwachting voor dit jaar op. Dat blijkt uit de voorstelling van de kwartaalcijfers.
  2. 21 burgerdoden bij raketaanval op tankstation in Jemen, ziekenwagens aangevallen met drone

    21 burgerdo­den bij raketaan­val op tankstati­on in Jemen, ziekenwa­gens aangeval­len met drone

    Bij een raketaanval op een tankstation in Jemen zijn zeker 21 burgers om het leven gekomen. Houthi-rebellen vuurden zaterdagavond een ballistische raket af op de belegerde stad Ma'rib, meldde informatieminister Muammar al-Arjani aan staatsagentschap Saba. Even daarna werden verschillende ziekenwagens getroffen, op weg naar de slachtoffers, door een met springstof uitgeruste drone. Onder de slachtoffers was ook een kind. Vijf anderen raakten gewond. De aanval wordt als een oorlogsmisdaad beschouwd.