Volledig scherm
© AP

Driekwart migranten uit kamp Moria verplaatst naar nieuwe opvangplaats

Op het Griekse eiland Lesbos is driekwart van de 12.000 migranten uit het afgebrande kamp Moria overgebracht naar een nieuw opvangkamp. Zij zijn ook allemaal onderzocht op corona.

 1. Bij ons zijn alle pretparken dicht, maar in De Efteling staan overal lange rijen: “Er zijn vijftienduizend mensen”
  PREMIUM

  Bij ons zijn alle pretparken dicht, maar in De Efteling staan overal lange rijen: “Er zijn vijftien­dui­zend mensen”

  Bij ons zijn alle pretparken verplicht dicht, maar in De Efteling in het Nederlandse Kaatsheuvel blijft het druk. De organisatie geeft geen bezoekcijfers, maar er wordt gesproken van 15.000 bezoekers vandaag. Hoe verantwoord is dat? Intussen wordt bij onze noorderburen de vraag gesteld of de pretparken niet op slot moeten zoals in België. Enkele bezoekers getuigen: “Ik ben zelf niet zo bevreesd dat ik het virus krijg.”
 2. “België, vang meer vluchtelingen op. Ze hebben ook dromen”: Abdulazez (21) uit Syrië stelt beelden afgebrand kamp Moria op Lesbos tentoon
  PREMIUM

  “België, vang meer vluchtelin­gen op. Ze hebben ook dromen”: Abdulazez (21) uit Syrië stelt beelden afgebrand kamp Moria op Lesbos tentoon

  De uit Homs in Syrië afkomstige Abdulazez Dukhan (21), die als tiener vier jaar op de vlucht was vooraleer in ons land een nieuwe thuis te vinden, nam in 2018 foto’s in opvangkamp Moria, dat nu afbrandde, op het Griekse eiland Lesbos. Knappe bol Abdulazez, die zich razendsnel integreerde in Kortrijk en Computerwetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) studeert, roept Europa en dus ook België op om meer vluchtelingen uit Moria op te nemen. “Geef hen dezelfde kansen die ik kreeg. Er zitten mensen bij die veel potentieel hebben en een nieuw leven willen opbouwen”, zegt Abdulazez. Hij stelt vanaf donderdag zijn foto’s tentoon in het OC in Marke.