Een lavastroom nabij la Laguna op La Palma
Volledig scherm
Een lavastroom nabij la Laguna op La Palma © INVOLCAN via REUTERS

Drieduizend mensen in lockdown op La Palma uit vrees voor giftige dampen van nieuwe lavastroom

De autoriteiten van het Canarische eiland La Palma hebben dinsdag een lockdown afgekondigd voor ongeveer 3.000 personen, uit angst voor mogelijk giftige dampen, nu een nieuwe lavastroom van de Cumbre Vieja het water van de zee heeft bereikt. 

2 reacties

 • Carin Desmet

  2 maanden geleden
  Dat is erger dan corona. Veel moed aan deze mensen.
 • karin verwimp

  2 maanden geleden
  1. Dat eiland had al lang volledig geëvacueerd moeten zijn. 2. En vanaf het moment dat de vulkaan weer gaat slapen, kunnen ze niet wachten tot de lava voldoende afgekoeld is om het weer vol huizen te zetten. En dan is het bij de volgende uitbarsting opnieuw jammeren. Tot ze op een keer door een pyroclastisch golf ver(r)ast worden.
 1. Zeker 70 doden en ruim 130 gewonden bij luchtaanval in Jemen

  Zeker 70 doden en ruim 130 gewonden bij luchtaan­val in Jemen

  Bij een luchtaanval op een gevangenis in de stad Sa’dah in het noorden van Jemen zijn minstens 70 mensen gedood en 138 anderen gewond geraakt. Dat meldt het Internationaal Comité van het Rode Kruis. De dodentol kan nog stijgen want het gaat slechts om cijfers van een ziekenhuis, terwijl twee andere ziekenhuizen ook nog verschillende patiënten opvangen. De aanval is nog niet opgeëist, maar vermoed wordt dat de door Saoedi-Arabië geleide coalitie erachter zit.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.