Drie witte mannen die zwarte jogger achtervolgden en doodschoten schuldig bevonden aan moord

De drie witte mannen die in februari vorig jaar de zwarte jogger Ahmaud Arbery (25) achtervolgden en doodschoten, zijn vandaag in de Amerikaanse staat Georgia veroordeeld voor moord. De jury verwierp het argument van de verdediging, namelijk dat de man die het wapen hanteerde uit zelfverdediging handelde.

8 reacties

 • Frank Janssens

  1 jaar geleden
  Een haatmisdrijf, goed verwoord, het is een hatecrime. Laat die drie maar brommen in de gevangenis, daar zitten ze goed.
 • zina riffia

  1 jaar geleden
  Gerechtigheid voor de jongeman, Amien. Sterkte aan de nabestaanden.
 • Peter Van Dam

  1 jaar geleden
  Kunnen we een moord omwille van ras ook tot terrorisme klasseren aub. Racisme is vaak politiek geïnspireerd. En een politiek motief hebben voor zo'n daad zou het onder terrorisme kunnen plaatsen dan. Als je met een wapen op stap gaat om mensen te achtervolgen en te intimideren op basis van ras dan kan je in mijn ogen niet spreken over zelfverdediging, maar eerder zelfs nog uitlokking.
 • edgard van echelpoel

  1 jaar geleden
  Correcte rechtspraak. Een witte heeft niks voor op een zwarte. Van beiden wordt een humaan gedrag verwacht.
 • lieve de vos

  1 jaar geleden
  Het drietal riskeert een minimumgevangenisstraf van levenslang "met de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating". Goed gelezen?
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 1. Gevluchte Amerikaanse diplomate na 3,5 jaar veroordeeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

  Gevluchte Amerikaan­se diplomate na 3,5 jaar veroor­deeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

  De Amerikaanse diplomate Anne Sacoolas is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van acht maanden voor het doodrijden van de 19-jarige motorrijder Harry Dunn in 2019 in Groot-Brittannië. Het ongeval veroorzaakte grote ophef en zette de relatie tussen Washington en Londen danig onder druk. Sacoolas beriep zich na het ongeval namelijk op diplomatieke onschendbaarheid en vertrok prompt met man en gezin naar haar thuisland.