Van links naar rechts: Italiaanse politica Giorgia Meloni, Vlamingen Mark Coenen, Kristien Vermeulen en Pat Leysen
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Italiaanse politica Giorgia Meloni, Vlamingen Mark Coenen, Kristien Vermeulen en Pat Leysen © Photo News/rv

Drie Vlamingen in Italië over radicaal rechtse regering: “Mijn vrienden zijn geen fascisten, maar ze lijken dat plots vergeten”

Extreemrechts krijgt in Italië extra wind in de zeilen. Na de verkiezingszege van het rechts blok wordt Giorgia Meloni (45) wellicht de eerste vrouwelijke én radicaal rechtse premier. Meloni keert zich tegen migratie, abortus, homorechten en genderideologie. Drie Vlamingen die wonen en werken in Italië vertellen over de verdeeldheid die er is. “Je loopt continu tegen gekleurde mannen met bedelende handen. Italië is het eerste opvangland na een overzeese vlucht en dat is men beu.”

44 reacties

 • ronny cuypers

  2 maanden geleden
  Ze zijn democratisch verkozen en dus moet de wil van het volk gerespecteerd worden. Bij ons kan dat helaas niet omdat extreem links lang geleden een ondemocratisch cordon in het leven geroepen heeft. We zullen rechts moeten blijven stemmen tot er een absolute meerderheid is.
 • Bart De Ryck

  2 maanden geleden
  IK hoop zo hard dat ze het goed zal doen.Eindelijk een vrouw met haar op haar tanden, die niet zal meelopen met Europa.. Is dit het prille begin van een ander en beter Europa?
 • NINA THIELMAN

  2 maanden geleden
  Oostenrijk, Hongarije, Zweden, nu Italië! Ik zou zeggen aan de politiek correcte leiders stap af van jullie incompetente gedrag om de rijken (15%) nog rijker te maken en de werkende klasse te onderdrukken en te bestelen.
 • Luc Ver Eecke

  2 maanden geleden
  In Italië niet alleen de mensen zijn het hier ook beu . Tot spijt van wie het benijd .
 • Nourddine El bessam

  2 maanden geleden
  Aan de Italianen droom maar verder want er zal niks uit komen van wat ze zegt want als ze nog altijd vriendjes wil blijven met Europa of beter gezegd centjes wil blijven krijgen, zal ze toch zich moeten aanpassen en dat weet ze al langer dan vandaag .