Een hoofdverdachte die verantwoordelijk wordt gehouden voor de kabelbaanramp op de berg Mottarone, verlaat de gevangenis. (29/05/2021)
Volledig scherm
Een hoofdverdachte die verantwoordelijk wordt gehouden voor de kabelbaanramp op de berg Mottarone, verlaat de gevangenis. (29/05/2021) © EPA

Drie verdachten kabelbaandrama vrijgelaten, één van hen krijgt huisarrest

De drie mannen, die woensdag werden aangehouden vanwege de kabelbaanramp in Noord-Italië, zijn vrijgelaten. Twee van de drie opgepakte managers van het bedrijf dat de kabelbaan beheerde, mochten vertrekken. Een van hen wordt onder huisarrest geplaatst, melden Italiaanse media.

 1. Amerikaans-Russische missie naar ISS uitgesteld om orkaan Ian

  Amerikaans-Russische missie naar ISS uitgesteld om orkaan Ian

  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft de lanceerdatum van de Crew 5-missie naar het internationale ruimtestation ISS verschoven vanwege de orkaan Ian die de staat Florida nadert. De lancering stond gepland voor aanstaande maandag vanaf het Kennedy Space Center in de Amerikaanse staat, maar in een verklaring zegt NASA nu dat de SpaceX-raket op zijn vroegst dinsdag 4 oktober om 12.23 uur (lokale tijd) wordt gelanceerd. Mogelijk wordt de lancering zelfs nog een dag verschoven.
 2. Koppel kleurt waterval helderblauw voor gender reveal party en krijgt kritiek: “Gefeliciteerd, jullie worden ouders van een ecologische misdaad”
  Play

  Koppel kleurt waterval helder­blauw voor gender reveal party en krijgt kritiek: “Gefelici­teerd, jullie worden ouders van een ecologi­sche misdaad”

  Een gender reveal party zorgt voor commotie in Brazilië. Een koppel wil het geslacht op een originele manier onthullen aan hun familie en vrienden. Op bovenstaande beelden is te zien hoe een waterval helderblauw kleurt. Ze krijgen een jongetje. Maar de inwoners van de nabijgelegen stad Tangará da Serra zijn niet zo blij met de gebeurtenis. Ze vrezen dat het water nu vervuild is. Op sociale media kwam er ook heel wat kritiek. Iemand reageerde: “Gefeliciteerd, jullie worden ouders van een prachtige ecologische misdaad.”