Een hoofdverdachte die verantwoordelijk wordt gehouden voor de kabelbaanramp op de berg Mottarone, verlaat de gevangenis. (29/05/2021)
Volledig scherm
Een hoofdverdachte die verantwoordelijk wordt gehouden voor de kabelbaanramp op de berg Mottarone, verlaat de gevangenis. (29/05/2021) © EPA

Drie verdachten kabelbaandrama vrijgelaten, één van hen krijgt huisarrest

De drie mannen, die woensdag werden aangehouden vanwege de kabelbaanramp in Noord-Italië, zijn vrijgelaten. Twee van de drie opgepakte managers van het bedrijf dat de kabelbaan beheerde, mochten vertrekken. Een van hen wordt onder huisarrest geplaatst, melden Italiaanse media.

  1. Lichaam Gabby meer dan waarschijnlijk gevonden, huiszoeking bij ouders van verdwenen verloofde
    20

    Lichaam Gabby meer dan waarschijn­lijk gevonden, huiszoe­king bij ouders van verdwenen verloofde

    De politie in de Amerikaanse staat Wyoming heeft een lichaam gevonden dat “overeenkomt” met de beschrijving van de vermiste 22-jarige Gabrielle ‘Gabby’ Petito. Dat meldt de FBI. Haar vermissing houdt de Verenigde Staten al dagen in de greep. Petito en haar verloofde Brian Laundrie (23) waren op roadtrip door de Verenigde Staten toen de jonge vrouw plots verdween. Laundrie daagde thuis alleen op, maar is nu zelf ook spoorloos. De politie kamde vorig weekend een uitgestrekt natuurreservaat uit, maar dat leverde niets op. Bij zijn ouders werd nu een huiszoeking uitgevoerd. De zoektocht gaat dus verder, maar er wordt ook ernstig rekening gehouden met de mogelijkheid dat hij uit het leven gestapt is.