reuters
Volledig scherm
© reuters

Drie Russische legervliegtuigen onderschept nabij Europees luchtruim

De NAVO heeft vandaag drie Russische militaire vliegtuigen in de omgeving van het luchtruim van Estland onderschept. Dat deelt een woordvoerder van de organisatie mee aan CNN.

 1. Amerikaanse vicepresident Pence belooft militaire steun aan Baltische staten

  Amerikaan­se vicepresi­dent Pence belooft militaire steun aan Baltische staten

  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft tijdens een bezoek aan Estland de militaire steun van de Verenigde Staten en de NAVO voor de Baltische republieken gegarandeerd. "Onder president Donald Trump zal Amerika geen enkele poging toestaan om geweld, bedreigingen, intimidatie of kwaardaardige invloed uit te oefenen tegen de Baltische staten of eender welke van onze bondgenoten", zei Pence na een bijeenkomst met de presidenten van Estland, Letland en Litouwen.
 2. Van hittegolven tot overstromingen: klimaatverandering treft kinderen harder
  4

  Van hittegol­ven tot overstro­min­gen: klimaatver­an­de­ring treft kinderen harder

  De klimaatverandering zal onevenredig grote gevolgen hebben voor kinderen: zij zullen veel vaker worden blootgesteld aan extreme weergebeurtenissen, vooral in lage-inkomenslanden. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder leiding van professor Wim Thiery, verbonden aan de onderzoeksgroep BCLIMATE van de Vrije Universiteit Brussel. “Onze resultaten wijzen op een ernstige bedreiging voor de veiligheid van jonge generaties en vragen om drastische emissiereducties om hun toekomst veilig te stellen”, zegt professor Thiery.