De gewonde man werd afgevoerd met een ambulance.
Volledig scherm
De gewonde man werd afgevoerd met een ambulance. © ANP / EPA

Drie personen gewond door waarschuwingsschoten bij nieuwe rellen in Zweden

Bij nieuwe rellen tussen demonstranten en de politie in Norrköping, een stad in het zuiden van Zweden, is zondag een man gewond geraakt aan het been nadat de politie enkele waarschuwingsschoten had gelost. Dat meldt de Zweedse televisiezender SVT op basis van de politie. Volgens het Franse persbureau AFP raakten drie mensen gewond.

  1. Nederlandse centrale bank biedt excuses aan voor historische rol bij slavernij: “Het leed van lang geleden is nog lang niet geleden”

    Nederland­se centrale bank biedt excuses aan voor histori­sche rol bij slavernij: “Het leed van lang geleden is nog lang niet geleden”

    De Nederlandsche Bank (DNB), de centrale bank van Nederland, biedt excuses aan voor haar betrokkenheid bij het slavernijverleden in de negentiende eeuw. President Klaas Knot zei dat bij de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij in Amsterdam. Eerder dit jaar brachten historici onderzoeksresultaten naar buiten waaruit bleek dat DNB op verschillende manieren betrokken was bij slavernij.