Jacinda Ardern, premier van Nieuw-Zeeland.
Volledig scherm
Jacinda Ardern, premier van Nieuw-Zeeland. © AP

Drie gezinsleden besmet met Britse variant en 1,6 miljoen Aucklanders in Nieuw-Zeeland in lockdown

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern zette gisteren miljoenenstad Auckland in lockdown, nadat daar drie familieleden besmet waren geraakt met het coronavirus. Inmiddels blijkt het om de Britse variant te gaan. “We hadden het bij het rechte eind met onze voorzichtige aanpak en focus op veiligheid”, aldus Ardern. Het is nog niet duidelijk hoe de Britse variant Nieuw-Zeeland is binnengeslopen. 

27 reacties

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  5 maanden geleden
  Dat zouden ze hier eens moeten doen. Of in Nederland. Dan komt iedereen op straat. En toch is dit de enige manier, maar er zijn er nog altijd die het niet geloven.
 • Leopold Vanhoof

  5 maanden geleden
  Engeland is ook "n eiland en daar zijn ze ook niet gespaard gebleven.
 • Roger De Volder

  5 maanden geleden
  Tja geeft maar aan dat het zelfs onrechtstreeks binnen kan komen, als je dat zo doet dan zijn we voor jaren lockdown vertrokken, en op een eiland valt dat nogal mee, maar een regio zoals Europa, US of Azië, vergeet het maar.
 • Wendy Vandereyken

  5 maanden geleden
  Totaal niet te vergelijken met Europa. Nieuw-Zeeland is een eiland en kan zich makkelijk isoleren waardoor het minder moeite kost om het virus in te dijken. Wij hebben de pech dat we op een dichtbevolkt continent wonen.
 • Marleen Van Gool

  5 maanden geleden
  Dat is efficientie. Les voor onze politici!