Het onweer laat een spoor van verwoesting na in het dorp Treffen.
Volledig scherm
Het onweer laat een spoor van verwoesting na in het dorp Treffen. © AFP

Drie dorpen afgesloten van buitenwereld na onweer in Oostenrijk

Door noodweer in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië, in het zuiden van het land, werden tijdens de nacht van dinsdag op woensdag meerdere gebieden geteisterd door aardverschuivingen en overstromingen. Drie dorpen raakten hierdoor zelfs afgesloten van de buitenwereld, zo meldt het Rode Kruis. Ook is iemand om het leven gekomen.

3 reacties

 • Chris Van den Eynde

  1 maand geleden
  Ik heb recent via Google Earth nog eens gaan kijken naar de Groshlockner in Oostenrijk, in mijn jeugdjaren, ben ik daar verschillende keren op vakantie geweest, zo'n 40 jaar geleden, groot was mijn ontsteltenis dat ik zag dat die gletcher volledig verdwenen was. Dan wordt je gewoon met de neus op de feiten gedrukt. Dus die opwarming is gewoon een feit.
 • Alain Legas

  2 maanden geleden
  Wij zijn hier op een paar km van Treffen vandaan en het was verschrikkelijk!! Al veel onweders meegemaakt in de bergen, maar dit was ongezien en duurde uren! Alsof de wereld zou vergaan… Anderzijds eerder deze week een wandeling rond 3 meren gemaakt waarvan 1 meer intussen volledig is opgedroogd… Stemt allemaal een beetje tot nadenken … toch?
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Ik vermoed dat ons nog wat te wachten staat de volgende jaren. En daarna.
 1. Trump onderzocht voor schending Spionagewet: FBI vindt elf sets geheime documenten in zijn woning
  Update
  22

  Trump onderzocht voor schending Spionage­wet: FBI vindt elf sets geheime documenten in zijn woning

  Er loopt een onderzoek naar de Amerikaanse oud-president Donald Trump wegens mogelijke belemmering van de rechtsgang en schendingen van de Spionagewet. Dat blijkt uit het vrijdag vrijgegeven huiszoekingsbevel op basis waarvan de FBI maandag het buitenhuis van Trump in Florida doorzocht. Bij die doorzoeking werden documenten aangetroffen die als “topgeheim” waren gemarkeerd. Daarvan is het de bedoeling dat ze “alleen beschikbaar zijn in speciale overheidsfaciliteiten”. Het landgoed van een oud-president is dat uiteraard niet.