AFP
Volledig scherm
© AFP

Drie doden bij bootongeval in Venetië

Gisterenavond zijn bij een ongeval met een speedboot in de buurt van Venetië drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon raakte gewond. De vier zaten aan boord, toen de boot omstreeks negen uur 's avonds in de buurt van de Punta Sabbioni pier tegen de rotsen botste.

1 reactie

 • eduard van herck

  3 jaar geleden
  wat heeft een cruiseschip met dit ongeval te maken?
 1. Britse netbeheerder waarschuwt voor stroomonderbrekingen in de winter
  1

  Britse netbeheer­der waarschuwt voor stroomon­der­bre­kin­gen in de winter

  De Britse netbeheerder National Grid Electricity System Operator (ESO) heeft donderdag gewaarschuwd voor stroomonderbrekingen in de winter. De Britten worden opgeroepen om energie te besparen. In een “onwaarschijnlijk scenario” zouden huishoudens en bedrijven te maken kunnen krijgen met geplande stroomonderbrekingen van drie uur om de stabiliteit van het netwerk te waarborgen. Belangrijke infrastructuur zoals ziekenhuizen zou zijn vrijgesteld.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 1. Toerismesector buigt zich over stijgend aantal vakantiegangers: “Nog niet Amsterdam of Venetië en dat willen we zo houden”

  Toerisme­sec­tor buigt zich over stijgend aantal vakantie­gan­gers: “Nog niet Amsterdam of Venetië en dat willen we zo houden”

  "Hoe kan het toenemende toerisme toch een meerwaarde betekenen voor de lokale bewoners, ondernemers en de bestemming zelf?" Over die vraag buigen meer dan 250 belanghebbenden zich donderdag en vrijdag op een congres van Toerisme Vlaanderen in Brugge. Met ‘Reizen naar morgen - Samen Groeien’ wil de overheidsdienst op zoek naar een gezonde balans tussen de belangen van bewoners, ondernemers en bezoekers. "We zijn in Vlaanderen nog lang niet beland in het straatje van pakweg Amsterdam, Venetië of Dubrovnik en willen dat vooral zo houden", klinkt het.
 2. Strijd tegen overtoerisme:"Sommigen denken dat het hier een pretpark is. Mijn buurman vond eens een Chinees op zijn toilet"
  PREMIUM

  Strijd tegen overtoerisme:"Sommigen denken dat het hier een pretpark is. Mijn buurman vond eens een Chinees op zijn toilet"

  De zomervakantie zit er bijna op en hoewel dat voor de meesten onder ons geen prettig vooruitzicht is, klinkt het bij inwoners van enkele Europese steden als muziek in de oren. Amsterdam, Dubrovnik en Venetië - om er maar drie te noemen - zijn door het 'overtoerisme' stilaan onleefbaar geworden. "Als er nu niets radicaals verandert, zijn die steden ten dode opgeschreven", zegt Jan van der Borg (57), prof aan de KU Leuven, maar ook inwoner van Venetië.
 3. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.