Een van de manifestanten in Khartoem.
Volledig scherm
Een van de manifestanten in Khartoem. © REUTERS

Drie betogers gedood door veiligheidstroepen tijdens massaprotesten in Soedan

Tijdens massaprotesten tegen de staatsgreep zijn in de Soedanese stad Omdourman, de zusterstad van de hoofdstad Khartoem, drie betogers gedood door veiligheidstroepen. Dat heeft een vakbond van prodemocratische artsen gemeld. Zo komt het aantal gedode burgers op twaalf overlijdens te staan, sinds generaal Abdel Fattah al-Burhan maandag aankondigde dat hij alle instellingen van het land zou ontbinden.

7 reacties

 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Ze kunnen in Afrika banden in brand steken omdat Europa daar zijn afval gaat dumpen. Dus die CO² is eigenlijk ook voor onze rekening.
 • Eric Grosemans

  3 maanden geleden
  Ze mogen daar nog alle dagen autobanden in brand steken, dan komen ze nog niet in de buurt van wat wij hier per kop uitstoten. Uitstoot Soedan: 0.48 ton per inwoner, uitstoot België: 8.18 ton per inwoner. Waar moeten ze dan meer bezig zijn met het milieu?
 • PAUL WILS

  3 maanden geleden
  En daar moeten ze zich niks aantrekken van de klimaatcrisis zeker ? En maar autobanden in brand steken, wij zullen ons dieseltje wel op stal zetten.
 • RONNY PLATTEEUW

  3 maanden geleden
  En wij hier maar bezig zijn met het milieu !
 • Maurice Keukelaers

  3 maanden geleden
  Het enige wat de VN kan is verontwaardigd zijn, resoluties uitschrijven waar niemand zich aan houdt en eisen stellen die weggelachen worden. Afschaffen die praatbarak.