Reddingswerkers ontdekten vanuit een helikopter de lichamen van een echtpaar in de bergen (links). Nabij Lecce in het zuiden van Italië werd een wielertoerist doodgereden (rechts).
Volledig scherm
Reddingswerkers ontdekten vanuit een helikopter de lichamen van een echtpaar in de bergen (links). Nabij Lecce in het zuiden van Italië werd een wielertoerist doodgereden (rechts). © RV/Corriere Salentino

Drie Belgen sterven op vakantie in Italië: echtpaar stort samen te pletter, fietser doodgereden door gedrogeerde bestuurder

BuitenlandIn Italië zijn bij twee ongevallen drie Belgen overleden. In de Alpen stortte een echtpaar samen meters naar beneden. Het koppel, allebei 76 jaar, overleefde het niet. Een ander drama gebeurde in het zuiden van Italië, nabij de stad Lecce. Een autobestuurder reed er onder in op een groep fietsers. Een 60-jarige Belg overleed korte tijd later in het ziekenhuis. De aanrijdende bestuurder (36) was onder invloed van cocaïne.

  1. De Croo: “Verstrengde maatregelen gelden vanaf middernacht voor heel het land” - Macron: “Frankrijk vanaf vrijdag opnieuw in lockdown”

    De Croo: “Verstreng­de maatrege­len gelden vanaf midder­nacht voor heel het land” - Macron: “Frankrijk vanaf vrijdag opnieuw in lockdown”

    De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering heeft gisteravond op een extra ministerraad besloten bijkomende coronamaatregelen in te voeren. De maatregelen zouden vrijdag om 18 uur ingaan en voor onbepaalde tijd gelden. Maar een Ministerieel Besluit dat vandaag nog gepubliceerd wordt, maakt nu dat de maatregelen die voor het héle land gelden om middernacht al zullen ingaan. Herlees alle ontwikkelingen over Covid-19 van woensdag 28 oktober in dit liveblog.
  1. Qatar biedt excuses aan voor gedwongen gynaecologische onderzoeken op luchthaven

    Qatar biedt excuses aan voor gedwongen gynaecolo­gi­sche onderzoe­ken op luchthaven

    De regering van Qatar heeft woensdag verontschuldigingen aangeboden voor de gedwongen gynaecologische onderzoeken waaraan meerdere vrouwen op de luchthaven van Doha werden onderworpen na de vondst van een in de steek gelaten pasgeboren baby. De regering van het oliestaatje aan de Perzische Golf zegt dat zij de schending van de individuele vrijheid van de vrouwen en het leed dat hen is aangedaan betreurt.