Reddingsdiensten zoeken nog naar drie vermiste personen.
Volledig scherm
Reddingsdiensten zoeken nog naar drie vermiste personen. © AFP

Drie alpinisten om het leven gekomen bij lawine op besneeuwde vulkaan in Ecuador

Bij een lawine op de besneeuwde vulkaan Chimborazo in Ecuador zijn minstens drie mensen om het leven gekomen en drie anderen vermist geraakt. Dat hebben de autoriteiten bekend gemaakt. Aanvankelijk was sprake van vier doden.

  1. Europese en Amerikaanse diplomaten zwaar ontgoocheld na nieuwe gespreksronde met Iran: “Bijna alle compromissen geschonden”

    Europese en Amerikaan­se diplomaten zwaar ontgoo­cheld na nieuwe gespreks­ron­de met Iran: “Bijna alle compromis­sen geschonden”

    Europese diplomaten en de VS reageren zwaar ontgoocheld op de nieuwe ronde gesprekken over de nucleaire deal met Iran die sinds het begin van de week in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen plaatsvinden. "Iran breekt met bijna alle compromissen die na meerdere maanden onderhandelen waren bereikt", klinkt het bij diplomatieke bronnen. Het Witte Huis stelt dat Iran zich niet constructief en oplossingsgericht heeft opgesteld.
  2. Valérie Pécresse is de presidentskandidaat van Les Républicains

    Valérie Pécresse is de presidents­kan­di­daat van Les Républi­cains

    De Franse Republikeinen hebben besloten dat Valérie Pécresse (54) hun partij gaat vertegenwoordigen bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar in april. Ze is als winnaar uit de voorverkiezingen gekomen, zo meldt de partij Les Républicains (LR) zaterdag. De bestuurder van regio Île-de-France, waar Parijs onder valt, is de eerste vrouwelijke kandidaat van Les Républicains. Ze neemt het in april op tegen onder anderen Emmanuel Macron, de huidige president.