HMS Queen Elizabeth.
Volledig scherm
HMS Queen Elizabeth. © AP

Dreigende taal in Chinese media over doortocht Britse marine

De Britse regering heeft vrijdag tegengesproken dat het China bewust provoceert door met marineschepen door de Zuid-Chinese Zee te varen. In Chinese staatsmedia was dreigend gereageerd op de komst van vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, dat wordt vergezeld door schepen uit Nederland en de Verenigde Staten.

4 reacties

 • Angel Del Biondo

  1 jaar geleden
  Raf, wat doen de Chinezen fout om geboycot te worden? Buiten de cowboy verhalen over bepaalde minderheden en hun spionage waarvan tot nu toe nog steeds geen bewijzen. Maar Saoedi en Quatar waarbij 10000 slaven gebruikt worden en waar miljoenen mensen en vooral vrouwen onderdrukt worden. En de VS met hun spionage systemen op alle vormen van media. Daar durven ze nog niet eens te spreken over boycot. Want het groot geld is wat telt voor ons Westen.
 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  Het zou natuurlijk andere koek zijn moest de Chinese marine in samenwerking met de Russische voor de Amerikaanse kust oefeningen gaan houden.
 • hans voet

  1 jaar geleden
  Hoog tijd dat her Westen die koloniaale houding eindelijk stopt. We moeten de andere landen in andere werelddelen hun onafhankelijkhied respekteren. Stoppen met pogingen om te intimideren en onze wil op te dringen.
 • Marc Devuldere

  1 jaar geleden
  Hoog tijd dat China zo veel als mogelijk geboycot wordt als wij niet willen dat de chinezen hier alles voor het zeggen krijgen.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.