Links: Rodney Reed. Rechts: de betreurde Stacey Stites.
Volledig scherm
Links: Rodney Reed. Rechts: de betreurde Stacey Stites. © RV

Dreigende executie Amerikaan opgeschort, miljoenen mensen geloven in zijn onschuld

updateVrijdagavond laat heeft een Texaanse rechtbank de executie van de voor moord veroordeelde Rodney Reed opgeschort. Nadat eerder op de dag de de Board of Pardons and Paroles (een rechtsinstantie die gratie kan verlenen aan gevangenen; nvdr) unaniem oordeelde dat hij 120 dagen uitstel verdient, besloot ook het Texaanse Hof van Cassatie dat Reed voorlopig niet geëxecuteerd mag worden, en dat de zaak opnieuw onderzocht moet worden.

12 reacties

 • Leo Duym

  1 jaar geleden
  “Mijn cliënt moest hangen. Dat Reed zwart was en alle juryleden blank hielp mijn zaak zeker niet vooruit.” --- Nu lijkt het mij: zijn cliënt moet vrij gesproken worden omdat hij zwart is en van een blanke jury ‘natuurlijk’ geen eerlijk oordeel mag verwachten. Maar goed, geef hem een nieuw proces met een zelfde aantal blanke en zwarte juryleden. @Jo Bosman, DNA is altijd een sluitend bewijs als kan aangetoond worden dat de verdachte op de plaats delict was tijdens het delict.
 • Kim Goossens

  1 jaar geleden
  dit gewoon eens opzoeken... "rodney reed tick tick tick tick" interessant om eens te bekijken.
 • johan fransaert

  1 jaar geleden
  als je in Amerika verdacht word voor verkrachting en zeker van moord op een blanke jonge vrouw moet je een verdomd goed alibi hebben om niet ten onrechte veroordeeld te worden.
 • Peter Van Cleemput

  1 jaar geleden
  Doodstraf is maatschappelijk georganiseerde collectieve moord.
 • Jan Verstrepen

  1 jaar geleden
  Doodstraf is een heel efficiënt middel, maar met één groot probleem bij een juridische fout kan je niets meer rechtzetten. Zoals alles op deze aarde heeft ook dit een keerzijde. Er zijn echter meer dan genoeg gevallen waar doodstraf toepassen geen enkel probleem is.
 1. AstraZeneca en Europa botsen over vaccinleveringen: “Maak contract openbaar”
  18

  AstraZene­ca en Europa botsen over vaccinleve­rin­gen: “Maak contract openbaar”

  Het is niet duidelijk of farmabedrijf AstraZeneca vanavond nog deelneemt aan een vergadering met de Europese Commissie en de EU-landen over zijn vaccinleveringen. Een woordvoerster van de Europese Commissie bevestigt dat AstraZeneca heeft laten weten zich uit de vergadering terug te trekken. Het bedrijf zelf verklaart dat het tóch zal deelnemen. Sinds AstraZeneca liet weten dat de eerste levering van coronavaccins aan Europa lager zal uitvallen, zit het er bovenarms op tussen de farmareus en de Europese Commissie. Die laatste eist nu dat AstraZeneca het afgeklopte contract openbaar maakt.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken