Zonnepanelen in Leuven. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Zonnepanelen in Leuven. Archiefbeeld. © BELGA

“Draagvlak aan diggelen geslagen”: zestig procent minder zonnepanelen gelegd

De felle commotie over de terugdraaiende teller doet veel mensen afzien van de plaatsing van zonnepanelen. In vergelijking met 2019 daalde het aantal installaties met 60 procent. Dat berichten Het Nieuwsblad, De Standaard en Gazet van Antwerpen donderdag. Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) erkent dat het vertrouwen van de consument een fikse deuk heeft gekregen na het arrest van het Grondwettelijk Hof. Zij belooft werk te maken van een rechtszeker investeringskader en benadrukt dat het interessant blijft om te investeren in zonnepanelen.

6 reacties

  • Geert Landsman

    2 jaar geleden
    Er is nooit draagvlak geweest maar enkel lieden die er een slaatje uit wilden slaan door zo gratis stroom te bekomen. Er zijn enkel nadelen aan panelen, voordelen waren enkel voor de leggers want die kregen stroom op kosten van de mensen zonder. Het is gewoon oplichting en niets anders.
  • Terry Geerts

    2 jaar geleden
    Dit is een sector die volledig op zijn gat zit. De Vlaming blijft niet dom en blindelings geloven wat onze politici hem voorschotelen. En nog probeert men hem met leugens te laten investeren. Denk maar aan de batterijen. Een investering waar men nooit zijn geld terug kan verdienen, laat staan winst maken.
  • SANDERS

    2 jaar geleden
    Het is gewoon niet meer interessant om nu nog panelen te leggen .wat ze ook promoten. Ze veranderen de regeltjes toch altijd in hun voordeel.zie de vorige ministers,turteltax vergeten,en onze tommelijn..zo zijn er nog vele .
  • phil smedts

    2 jaar geleden
    Demir betreurt dat het draagvlak gekelderd is omwille van de uitspraak van het grondwettelijk hof, maar zegt er niet bij dat het arrest vernietigd werd omwille van het knoeiwerk dat de Vlaamse regering afgeleverd heeft, en omwille van de ONWIL om een deugdelijk decreet te maken, dat de terugdraaiende teller wel mogelijk maakt, zoals in Walonië en Brussel. Dit is puur Vlaams knoeiwerk van de Vlaamse politiek die van zichzelf zo graag beweert dat ze het zoveel beter doen dan elders.
  • Sjonny Martero

    2 jaar geleden
    Het is totaal niet interessant meer. De zogenaamde voordelen kloppen niet. De hervormer dat zal moeten vervangen worden, eventueel een thuisbatterij( tussen 10 en 14 jaar pas terugverdiend?) Dat zolang niet zal meegaan en dan nog de investering van de panelen zelf. De onzekerheid wat betreft taksen, de onbetrouwbaarheid van de politici. Dit staat in mijn rechterkolom bij nadelen. In mijn linkerkolom? Schone energie? Ben ik vet mee terwijl ze in de rest van de wereld erop los vervuilen.