Douane onderschept voorraad wodka voor Kim Jong-un
Volledig scherm
Douane onderschept voorraad wodka voor Kim Jong-un © AFP/Douane Rotterdam

Douane onderschept tienduizenden flessen wodka van Kim Jong-un in Rotterdam

De douane heeft in de Rotterdamse haven een container met minimaal 90.000 flessen wodka voor de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en zijn legerleiding onderschept. De container lag in een schip verstopt onder de romp van een vliegtuig. 

28 reacties

 • mike dobbels

  3 jaar geleden
  bijzonder dat een staatshoofd geen diplomatieke zendingen heeft...
 • censor

  3 jaar geleden
  Wist niet dat Medische Wodka verboden was..
 • Jef Heffens

  3 jaar geleden
  Wat ook opvalt is de hypocrisie van China. Ze zijn akkoord met de boycot maar in werkelijkheid is het een stuk anders. Het is toch weer een Chinese rederij.
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Slechte punten voor het klimaat, Kim Jung-un! Uw landje is groot genoeg om zelf iets alcoholisch te brouwen. Ook veel groenten, bonen, rijst, ... maar het menneke heeft geen al te grote mentale capaciteiten. Laten we de Nederlanders maar buiteb schot houden. Bourgondiërs zullen ze nooit zijn.
 • Hans Plas

  3 jaar geleden
  Voor persoonlijk gebruik, valt dat ook onder die sanctie dan?
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Russische staatstelevisie somt Amerikaanse doelwitten op “voor geval dat Kremlin nucleaire aanval zou plannen”

  Russische staatstele­vi­sie somt Amerikaan­se doelwitten op “voor geval dat Kremlin nucleaire aanval zou plannen”

  Enkele dagen nadat president Vladimir Poetin zei dat zijn land klaar is voor een situatie zoals ten tijde van de Cubaanse rakettencrisis (1962), weerklinkt er vanuit Rusland opnieuw straffe taal. De Russische staatstelevisie doet er zelfs nog een schepje bovenop en heeft enkele Amerikaanse doelen opgesomd die Moskou zou beogen in het geval van een nucleaire aanval, waaronder het Pentagon in Washington D.C. (waar het Amerikaanse ministerie van defensie zetelt) en Camp David, het buitenverblijf van de Amerikaanse presidenten.