Mensen geëvacueerd op zo'n 20 kilometer afstand van Athene.
Volledig scherm
Mensen geëvacueerd op zo'n 20 kilometer afstand van Athene. © EPA

Dorpen ten noorden van Athene ontruimd vanwege bosbranden

Honderden mensen zijn geëvacueerd uit gebieden ten noorden van de Griekse hoofdstad Athene. Vrijdagochtend werden mensen uit dorpen gehaald en donderdagavond werden ruim 630 mensen met boten van het eiland Evia in veiligheid gebracht. In de dorpen gingen de hulpdiensten van deur tot deur, om ervoor te zorgen dat niemand werd achtergelaten. Een westenwind wakkert de vlammen vrijdagochtend nog meer aan, waardoor het te gevaarlijk werd in de regio.

 1. Hoe vertrek je zorgeloos op vakantie? "Vaak vergeten mensen de verzekering of ze geven het liever uit aan leukere dingen. Onterecht”
  PREMIUM

  Hoe vertrek je zorgeloos op vakantie? "Vaak vergeten mensen de verzeke­ring of ze geven het liever uit aan leukere dingen. Onterecht”

  Het zal je maar overkomen: je staat vertrekkensklaar of je bent al op je vakantiebestemming en net dan wordt die regio getroffen door een vulkaanuitbarsting, overstroming of grote bosbrand. Het liefst word je natuurlijk nooit geconfronteerd met stress en paniek en al helemaal niet op vakantie. Onze geldexpert Pascal Paepen maakte het zelf al eens mee. Hij geeft je, naast zijn persoonlijke verhaal, ook tips zodat je toch met een gerust gemoed op vakantie kan en geeft de kostprijs mee. “De juiste verzekering kan helpen.”
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).