De 16-jarige Mila kwam in het oog van een storm terecht na bijzonder harde uitspraken over de islam.
Volledig scherm
De 16-jarige Mila kwam in het oog van een storm terecht na bijzonder harde uitspraken over de islam. © Screenshot Twitter

Doodsbedreigingen voor 16-jarig meisje en ruziënde politici: Frankrijk in de ban van #jesuismila

Frankrijk was de voorbije dagen in de ban van een politieke storm rond de uitspraken van een 16-jarig meisje. Meer dan een week geleden gaf Mila in een video op Instagram stevige kritiek op de islam. Vervolgens kreeg het meisje doodsbedreigingen op sociale media, ruzieden ministers over de zaak en werd ze om veiligheidsredenen van school gehaald.

32 reacties

 • Sonja Mouton

  1 jaar geleden
  Hier wordt het recht van vrije meningsuiting in gevaar gebracht en bedreigd. Waar gaat dat naar toe? Beangstigend voor de echte democratie.
 • eric debanne

  1 jaar geleden
  Ze zegt gewoon de waarheid helaas ! Goed van de president dat hij haar steunt En van iedereen ! Dit zegt genoeg over de rest ...
 • Toran Korshnah

  1 jaar geleden
  Kwade tiener uit zich om de juiste reden op de verkeerde manier. Dat recht heeft ze, gewoon omdat ze een tiener is. De Islamiet ging duidelijk over de schreef. Op zich is de Islam niet beter of slechter dan een andere religie, incl atheïsme, maar terwijl veel intelligente mensen islamiet zijn, wordt deze religie wel ten volle geteisterd door idioten. Het christendom is niet beter. Zie de Ku Klux Clan...
 • Rudy Raes

  1 jaar geleden
  Het maakt niet uit of je de islam beledigd of niet ook als iedereen rustig is plegen ze aanslagen .
 • Ludovic De Beuckeleer

  1 jaar geleden
  een meisje dat de waarheid sprak , een moedige daad om u te uiten als lesbienne op die leeftijd en nog moediger om u te weren tegen een haatdragende religie . en zij die dit niet zien zitten passen niet in onze samenleving .
 1. Nieuw-Zeelandse premier Ardern: “Plannen voor film over bloedbad Christchurch erg snel en gevoelloos”

  Nieuw-Zeelandse premier Ardern: “Plannen voor film over bloedbad Christ­church erg snel en gevoelloos”

  De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft maandag de plannen voor een film over het bloedbad in Christchurch bekritiseerd. Tijdens de schietpartijen in verschillende moskeeën vielen in 2019 51 doden. Nog eens veertig mensen raakten gewond. De geplande film zou gaan over de reactie van Ardern op de aanslagen, maar volgens de premier is het project slecht getimed en richt het zich op het verkeerde onderwerp.
 2. Slager blijkt seriemoordenaar te zijn: 17 gruwelijk verminkte slachtoffers onder huis gevonden
  Play

  Slager blijkt seriemoor­de­naar te zijn: 17 gruwelijk verminkte slachtof­fers onder huis gevonden

  Onderzoekers die onder het huis van een vermoedelijke seriemoordenaar aan de rand van Mexico-Stad graven, hebben 3.787 botfragmenten gevonden, blijkbaar van 17 verschillende slachtoffers. Speurders denken dat de gruwelijke vondsten daar niet zullen eindigen. De man (72) was vroeger een slager. Hij heeft de lichamen van zijn slachtoffers in kleine stukken gehakt en zijn laatste slachtoffer zelfs gefileerd. De man heeft in de rechtbank ook al gezegd dat hij delen van de lijken opgegeten heeft.