De doodgeschoten vrouw in het Capitool, Ashli Babbitt, was Trump-supporter en veteraan.
Volledig scherm
De doodgeschoten vrouw in het Capitool, Ashli Babbitt, was Trump-supporter en veteraan. © Twitter

Doodgeschoten Trump-fan (35) bestormde Capitool ‘om Gods werk te doen’: ‘Ze riep na het schot: het is goed’

De vrouw die in het Capitool werd neergeschoten tijdens de bestorming van het gebouw door Trump-aanhangers, is aan haar verwondingen overleden. Het gaat om de 35-jarige Ashli Babbitt, een Trump-fan en fervent aanhanger van complotbeweging QAnon. De vrouw was vanuit San Diego naar Washington DC afgereisd om president Donald Trump te steunen, weten diverse Amerikaanse media.

37 reacties

 • walther truyens

  1 jaar geleden
  Je eigen laten doodschieten om te supporteren voor een frauderende , en corrupte miljardair die als een papegaai al twee maanden hetzelfde zegt zonder bewijzen en de mensen aanzet tot revolutionaire daden is toch een beetje teveel van het goede .
 • karel dillen

  1 jaar geleden
  het grappige is dat Trump nu zelf afstand neemt van dit soort aanhangers om zijn eigen vel te redden. 0,0 eer dus
 • Baldr VanHoek

  1 jaar geleden
  Zeer frappant dat men doet alsof de bestorming van het Capitool door haar iets te maken heeft met het begatelliseren van de corona pandemie. Kom met cijfers dat het dan HUGE is? Er wordt in media dankbaar misbruik gemaakt van complotten om dingen te veralgemenen. Durf eens in te gaan met informatie wat er echt allemaal mis gaat deze tijden. Dat gaat over meer dan een bruskering van een wet waardoor mensen geen kwalitatieve informatie meer krijgen. Dat is op zich al een complot waard.
 • ivan de ridder

  1 jaar geleden
  En nu is ze dus dood. Hopelijk was het dit alles waard want ze zal voortaan herinnerd worden als een terrorist. Trump is haar en alle anderen die voor zijn glorie het capitool bestormden al vergeten. Hij heeft na de validatie van de kiesstemmen zijn verlies toegegeven en zich gedistantieerd van deze massa (opgelegd door zijn advocaten ongetwijfeld).
 • Chris Wouters

  1 jaar geleden
  Edit mijn bericht hieronder: Babbitt bereikte de graad van Senior Airman, wat overeenkomt met de graad van korporaal-Chef bij de Belgische luchtmacht. Ze was dus geen Officier of Onderofficier. Ze werkte bij de vliegveld bewakingsdienst, een functie die je (met alle respect voor anderen die deze functie uitoefenen) moeilijk kan omschrijven als "hooggeplaatste veiligheidsfunctionaris".