Een bosje bloemen nabij de plek van het incident herinnert aan de steekpartij waarbij vrijdag zes gewonden vielen, waaronder een politieagent. (27/06/2020)
Volledig scherm
Een bosje bloemen nabij de plek van het incident herinnert aan de steekpartij waarbij vrijdag zes gewonden vielen, waaronder een politieagent. (27/06/2020) © REUTERS

Doodgeschoten dader van steekpartij in Glasgow was twintiger uit Sudan - Politie gaat niet uit van terreurdaad

UpdateDe dader van de steekpartij in Glasgow vrijdag, waarbij zes mensen gewond raakten, was de 28-jarige Badreddin Abadla Adam uit Soedan. Dat heeft de Schotse politie zaterdagavond bekendgemaakt.

10 reacties

 • Guido Swerts

  11 maanden geleden
  Hij was zeker in de war en wou dit eigenlijk niet doen.
 • Johan Billiet

  11 maanden geleden
  Neen absoluut geen terreurdaad, het was gewoon een vooraf niet aangevraagde culturele eenmansmanifestatie waarbij de enige betoger wat geweld gebruikt heeft...moet toch kunnen en wij dienen meningsvrijheid toch te respecteren...
 • Maeng Saab

  11 maanden geleden
  Moeten we nu geen wereldwijde betogingen en rellen organiseren ?
 • Daniel Nicolas

  11 maanden geleden
  Het wordt weer goed gepraat, we hebben echt geen probleem met al die messentrekkers uit islamitische landen. Duidelijk het bewijs dat het leven van gewone hardwerkende blanke mensen niets waard is.
 • Peter Vrolijk

  11 maanden geleden
  Prima werk van de politie, dergelijke daders moeten ter plaatse uitgeschakeld worden voor er meer slachtoffers vallen.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. “Bill Gates moest bestuur Microsoft verlaten wegens relatie met medewerkster”

  “Bill Gates moest bestuur Microsoft verlaten wegens relatie met medewerk­ster”

  Bestuursleden van Microsoft zouden vorig jaar hebben beslist dat Bill Gates zich moest terugtrekken uit het bestuur, nadat een affaire van Gates met een vrouwelijke medewerkster van het bedrijf aan het licht was gekomen. Dat schrijft de Wall Street Journal. Volgens bronnen ging het om een ongepaste, romantische relatie tussen de multimiljardair en de medewerkster. De New York Times schrijft tegelijkertijd dat Gates ‘een reputatie van twijfelachtig gedrag’ had op de werkvloer. De verhalen volgen op de recente scheiding van de Microsoft-topman en zijn vrouw Melinda Gates.
 3. “VN komen met ontwerp voor resolutie over wapenembargo Myanmar”

  “VN komen met ontwerp voor resolutie over wapenembar­go Myanmar”

  De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) is van plan dinsdag met een conceptversie van een resolutie te komen over Myanmar. Daarin wordt opgeroepen tot de "onmiddellijke opschorting" van de levering van wapens aan de junta van Myanmar, zei een vertegenwoordiger van de VN zondag tegen persbureau AFP. In de resolutie wordt opgeroepen tot "de onmiddellijke opschorting van de directe en indirecte levering, verkoop en overdracht van wapens, munitie en andere militaire uitrusting aan Myanmar.”
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar