Activisten en familieleden van het slachtoffer, de zwangere Kathlen Romeu, komen op straat om het politiegeweld in de Braziliaanse favela's aan te klagen.
Volledig scherm
Activisten en familieleden van het slachtoffer, de zwangere Kathlen Romeu, komen op straat om het politiegeweld in de Braziliaanse favela's aan te klagen. © AP

Dood van zwangere vrouw tijdens politie-interventie zorgt voor woede in Braziliaanse favela’s

In de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn protesten uitgebroken na de dood van een zwangere vrouw tijdens een politie-interventie. Het 24-jarige slachtoffer, Kathlen Romeu, werd neergeschoten tijdens de zoveelste confrontatie tussen agenten en criminele drugsbendes. De inwoners van de favela’s in Rio zijn het geweld meer dan beu. Volgens hen moet de politie de ‘war on drugs’ in de wijken van de stad dringend hervormen. 

 1. Verenigd Koninkrijk rapporteert hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen sinds februari, Lagerhuis stemt in met uitstel versoepelingen in Engeland

  VK telt hoogste aantal nieuwe besmettin­gen sinds februari, Lagerhuis stemt in met uitstel versoepe­lin­gen in Engeland

  Het Verenigd Koninkrijk heeft woensdag 9.055 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste dagtotaal sinds februari, zo heeft Sky News bericht. In Londen heeft het Lagerhuis ingestemd met het uitstel van de coronaversoepelingen in Engeland dat premier Boris Johnson heeft aangekondigd, zo heeft Sky News woensdag bericht. Brits gezondheidsminister Matt Hancock heeft bovendien aangekondigd dat werknemers in Engelse verpleeghuizen voor ouderen verplicht zullen worden om zich te laten inenten tegen het coronavirus. Mogelijk gaat de vaccinatieplicht later ook voor andere zorgmedewerkers gelden.
 1. Ex-topadviseur lekt WhatsAppberichten en brengt Boris Johnson opnieuw in verlegenheid: “Totally fucking hopeless”
  1

  Ex-topadvi­seur lekt WhatsAppbe­rich­ten en brengt Boris Johnson opnieuw in verlegen­heid: “Totally fucking hopeless”

  Voormalige topadviseur Dominic Cummings heeft de Britse premier Boris Johnson opnieuw in een lastig parket gebracht. Hij lekte in een lange blogpost berichten uit WhatsAppgesprekken die hij met zijn voormalige baas had. Daarin omschreef Johnson zijn eigen minister van Volksgezondheid begin vorig jaar onder meer als “totally fucking hopeless”: een hopeloos figuur.