Videobeelden die sinds maandag circuleren op het internet, tonen de hartbrekende momenten die voorafgingen aan de dood van Jérémy Cohen.
Volledig scherm
Videobeelden die sinds maandag circuleren op het internet, tonen de hartbrekende momenten die voorafgingen aan de dood van Jérémy Cohen. © Videostill/RV

Dood van Jérémy (31) zet Franse politiek in rep en roer: Joodse man aangevallen door bende waarna hij gegrepen wordt door tram

Jérémy Cohen (31) stierf twee maanden geleden in wat op het eerste gezicht een tragisch verkeersongeval leek in een voorstad van Parijs. Nieuwe beelden tonen echter dat de Joodse man eerst werd aangevallen door een bende jongeren, waarna hij op de vlucht sloeg om vervolgens onder een tram te belanden. De familie van Jérémy zegt dat zijn dood het gevolg is van een antisemitische aanval. Sinds de video op sociale media circuleert, staat de Franse politiek in rep en roer en dat allemaal vlak voor de presidentsverkiezingen.

  1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
    Spaargids.be

    Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

    De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.