De agenten kregen af te rekenen met beledigingen, projectielen en vuurwerk.
Volledig scherm
De agenten kregen af te rekenen met beledigingen, projectielen en vuurwerk. © Twitter/SICPCommissaire

“Dood hen allemaal”: grote ophef in Frankrijk over agenten die in hinderlaag worden gelokt

Veel verontwaardigde reacties in Frankrijk nadat agenten zaterdag zijn aangevallen met projectielen en vuurwerk in een voorstad van Parijs. De beelden die door de politievakbond op Twitter zijn geplaatst, bezorgen koude rillingen. “Dood hen, dood hen allemaal”, roepen de jongeren.

64 reacties

 • Vandeneijnde Jos

  1 jaar geleden
  Was dat geweld van de politie tegen die jonge betogers wel gewettigd? Mogelijk hadden ze 's avonds allemaal rode oogjes van het traangas! Wat zegt Human Rights Watch hiervan? Als ik één van die ouders was, ik vroeg alvast schadevergoeding om eventuele raadplegingen bij een psychiater te kunnen bekostigen...
 • An Peeters

  1 jaar geleden
  Macron zijn liefde voor een groot EU is groter dan de zorgen van de burgers of politie. De EU ligt niet wakker van zo'n zaken. Voor mijn part die EU platslaan
 • Thierry Willems

  1 jaar geleden
  wanneer gaan de politiekers nu eens willen beseffen dat al die jongeren(ook in belgie en andere landen) gekend zijn en na arrestatie terug vrijgelaten worden;je zou voor minder als agent het beu worden en rassist worden.het zijn allemaal probleem en hangjongeren die hier bepamperd worden.steek ze in een cel en je hebt de een of ander organisatie op je dak.
 • Dirk Sonck

  1 jaar geleden
  Ze zijn zo tolerant en verdraagzaam nietwaar.
 • Renaat Moerman

  1 jaar geleden
  Die prachtige Franse voorsteden.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.