Montage van de nieuwe videoboodschap van Ayman Al-Zawahiri en de aankondiging van zijn boek dat vrijdag verscheen
Volledig scherm
PREMIUM
Montage van de nieuwe videoboodschap van Ayman Al-Zawahiri en de aankondiging van zijn boek dat vrijdag verscheen © RV

Dood gewaande leider van Al-Qaida bespot de VS: "Gebroken en verslagen uit Afghanistan vertrokken”

Uitgerekend op de dag dat 9/11 werd herdacht, is de leider van Al-Qaida met een nieuwe boodschap naar buiten gekomen. In de video van een uur spot Ayman Al-Zawahiri (70) met de Amerikanen. “Ze zijn vertrokken uit Afghanistan, gebroken en verslagen.” Zijn verschijning kwam als een grote verrassing, want iedereen ging er stilaan van uit dat de man gestorven was.

93 reacties

 • Guy Stanbel

  1 maand geleden
  Als dit een verrassing is, zegt dit genoeg over hoe onze veiligheidsdiensten hun werk doen en wat voor gevaar wij lopen.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Het vervelende aan religieuze dwaasheid is dat het zich gemakkelijker verspreidt dan intelligente nuchterheid. Voor het eerste heb je immers geen verstand nodig.
 • George Verbeek

  1 maand geleden
  De enige reden dat de Amerikanen vertrokken is omdat ze zich op China willen focussen. En ze geen geld en leger genoeg hebben om het midden oosten, en China tegelijkertijd militair onder druk te zetten. Hun strategie tegen China wordt de volgende mislukking, binnen enkele triljoenen dollars zal dat ook weer duidelijk zijn.
 • willy zachel

  1 maand geleden
  Waarom daar altijd aandacht aan schenken ! Waarom niet gewoon dat land negeren zowel diplomatiek / financieel en handel ! En zeker géén hulpgoederen leveren dat is helemaal waanzin ! Gewoon ze in hun sop laten gaar koken ?
 • adrien beyls

  1 maand geleden
  Hoog tijd dat Europa eens wat meer eensgezindheid toont. En vooral, een heel stuk anders begint te denken , Europa eerst! . Ipv het ocmw van de wereld te spelen en al die gelukzoekers aan te trekken zou men kunnen beginnen met een Europees leger dat onze buitengrenzen verdedigd. Verder stoppen met alles van waarde te verkopen aan China en inzetten op eigen technologie en productie. Na 50 jaar EU hebben we alleen heel veel geldverslindende politici maar weinig concreets.