Europees president Donald Tusk.
Volledig scherm
Europees president Donald Tusk. © EPA

Donald Tusk wil minstens twee vrouwen in Europese topfuncties

“Van de vier Europese topfuncties die dit jaar vrijkomen, moeten er minstens twee worden ingevuld door vrouwen.” Dat heeft Europees president Donald Tusk vanavond verklaard na afloop van een informeel beraad met de Europese staatshoofden en regeringsleiders over de invulling van de topjobs. "We zullen zien of het mogelijk is, maar dat is mijn ambitie.” 

14 reacties

 • Jan Van de Velde

  2 jaar geleden
  Het is toch duidelijk waarom politici aan geen enkele eis van bekwaamheid en ervaring moeten voldoen om zg belangrijke jobs uit te oefenen; dit zou blijkbaar eigen zijn aan de democratie. Dit heet in werkelijkheid zelfbediening en zulke democratie is gewoon boerenbedrog. Wij betalen de rekening.
 • Kathleen P

  2 jaar geleden
  dus het gaat niet over kwaliteit maar gender correctheid ? De beste personen op de juiste plaats. als het allemaal mannen zijn, dan is dat zo..... nu komt het over als een politieke correctheid tov de vrouwen.
 • patrick morel

  2 jaar geleden
  Hij weet al wie. Het gevecht voor de topjobs is zondagavond al begonnen. Een EP parlementslid worddt zeer riant vergoed op allerlei manieren en als ik dan lees dat Bart Staes 120.000 euro netto meekrijgt na vele jaren van riant betaald te zijn zakt mijn broek af. Een topjob is nog vele keren lucratiever, zou je geen ruzie maken voor zoveel geld.
 • Guy Bevers

  2 jaar geleden
  Kijken naar geslacht voor een topjob ?
 • sjaak vanslembrouck

  2 jaar geleden
  "minstens" dus 2 van de 4 als we kunnen. 3 or 4/4 als we kunnen. Belachelijk. ik heb niets tegen vrouwen in een hoge functie maar ik heb wel een probleem met opgelegde normen. Voor mijn part zijn het opeens 4 vrouwen en eens 4 mannen of 2/2 verdeeld. Maakt me echt niet uit zolang ze het verdiend hebben. Maar verplicht een geslacht in een functie steken is belachelijk. Ik wil dat degene die de positie het meest verdiend de plek krijgt, of dat nu man of vrouw is.
 1. Kransje van 20 dikbetaalde juryleden beslist over Trumps eventuele comeback op Facebook
  14

  Kransje van 20 dikbetaal­de juryleden beslist over Trumps eventuele comeback op Facebook

  Ze zijn met 20 en komen uit 18 landen, verdeeld over alle continenten. Ze kloppen weken van amper vijftien uur en krijgen daar, volgens de New York Times, van Mark Zuckerberg zeker 100.000 dollar (82.000 euro) per jaar voor. De Facebook-baas heeft er dus iets voor over om de mensen te doen geloven in de onpartijdigheid van zijn bedrijf als het gaat over het bannen van bepaalde figuren van de sociaalnetwerksite. Zoals het beroemdste geval: Donald Trump. Of de voormalige president al dan niet mag terugkeren op het platform, daar beslissen de onafhankelijke Facebook-rechters over.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig