Trump in mei 2016 op campagne met een mijnwerkershelm in Charleston, West Virginia. De toen nog presidentskandidaat beloofde de "oorlog tegen steenkool" te beëindigen.
Volledig scherm
Trump in mei 2016 op campagne met een mijnwerkershelm in Charleston, West Virginia. De toen nog presidentskandidaat beloofde de "oorlog tegen steenkool" te beëindigen. © AFP

Donald Trump draait Obama's belangrijkste maatregel om luchtvervuiling aan te pakken terug

De Amerikaanse regering van president Donald Trump heeft haar voorstel bekendgemaakt om een einde te maken aan de Clean Power Act. Die wet, een van de paradepaardjes van Trumps voorganger Barack Obama, verplichtte energieleveranciers om de uitstoot van broeikasgassen de komende jaren fors te verminderen. Trump veegt die wet nu van tafel en geeft de Amerikaanse steenkoolcentrales opnieuw veel meer ademruimte. Figuurlijk dan. 

155 reacties

 • ingrid mertens

  3 jaar geleden
  DUMP TRUMP! Beste oplossing voor mens, dier en natuur! De enige hoop voor de gezondheid van de generaties ook na ons!!
 • frans Venloo

  3 jaar geleden
  In ruil hiervoor heeft Trump beloofd 50 zakjes niet vervuilde lucht aan te kopen .
 • Jean CLAUDE Ahn

  3 jaar geleden
  Donald Trump is wel trouw aan zijn beloftes om volle tewerkstelling te verschaffen, en veel administratieve belemmeringen aan de industrie op te ruimen. Dat doet hij met de regelmaat van de klok. Het is ook blijkbaar wat de meeste Amerikanen willen en zijn populariteit sijgt bij de arbeiders en de minderheden. Dikwijls is het leefmilieu alléén maar een mom om bepaalde industries en maatschappijen te bevoordelen.
 • Johan Apatride

  3 jaar geleden
  California heeft hoe dan ook de strengste uitstootnormen ter wereld en zware amerikaanse benzinemotoren stoten veel minder schadelijke stoffen uit (Atkins-cyclus) dan onze opgefokte "eco" dieselkes.
 • Gerry Cle

  3 jaar geleden
  Goed werk van Trump. Eerst 'Obama care' afschaffen zodat miljoenen mensen geen deftige medische verzorging kunnen betalen en daarna de luchtvervuilers vrij spel geven. GENIAAL!
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee