Een van de dokters die anoniem getuigen.
Volledig scherm
Een van de dokters die anoniem getuigen. © ITV

Dokters in Wuhan getuigen anoniem: “We wisten in december 2019 al hoe gevaarlijk coronavirus was maar moesten zwijgen”

Chinese dokters wisten al in december 2019 hoe gevaarlijk het coronavirus was. Ze kregen toen echter van hogerhand zwijgplicht opgelegd. Dat blijkt uit een ITV-reportage die vanavond uitgezonden wordt.

76 reacties

 • Peter Van Landeghem

  1 maand geleden
  Over Corona in China las 'k in diverse berichtgeving reeds in september 2019, het werd zo'n beetje afgeschilderd als Ebola, Marburg & andere 'leuke' dodelijke virussen die we wel zouden overmeesteren, vandaag blijkt net het tegenovergestelde. Ook las 'k van jaren eerder dat de ontwikkeling van remedies tegen allerlei types Covid-varianten werd geannuleerd omwille budgetaire redenen. Zo zie je maar, geld & winsten zijn primair, dit gaat over niets anders.
 • Willem Pots

  1 maand geleden
  ik weet nog goed dat een klein jaar geleden onze eigen Maggie De Block beweerde "de kans is héél klein dat dat virus tot in België zou geraken". Hoe naiëf! En dat voor een dokter...
 • Gertie Daerden

  1 maand geleden
  We leven in een wereld, waar de waarheid enkel anoniem kan verteld worden, en dat geldt helaas niet enkel voor China of Rusland. Hopelijk blijven er genoeg mensen die hun nek durven uitsteken voor de waarheid !!
 • Edmond Dillien

  1 maand geleden
  En weer maar eens word het bewijs geleverd dat politici, zowel hier en zeker ginder, veel meer aan een goede naam hechten dan aan de bescherming van hun bevolking met hun manier van werken, lees negeren, gaan zij steeds te laat in de reactie modus en als ze dan reageren is het een zwakke poging tot de boel ontploft, weer maar eens worden wzc getroffen en Beke weet denkelijk weer niet wat te doen, zielig, niet?
 • Stefanie van Dijk

  1 maand geleden
  Als ik het me goed herinner waren er in december 2019 al berichten uit China van dit virus, hoe ernstig precies was toen wellicht nog niet geheel bekend maar dat het er was wel. En in januari de berichten van geval(len) in Italië waar door andere landen laconiek op gereageerd werd en geen actie ondernomen, pas toen het virus op allerlei andere plekken begon op te duiken schrok men wakker, en zelfs toen nog geen echte actie! Nu heel hard naar China wijzen
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie