Amerikaans president Joe Biden.
Volledig scherm
Amerikaans president Joe Biden. © Photo News

Dokter geeft Joe Biden groen licht om president te blijven

Joe Biden verkeert "in goede gezondheid" en "geschikt om het ambt van de president van de Verenigde Staten uit te oefenen". Dat oordeelde de arts die Biden vrijdag heeft onderworpen aan een jaarlijks gezondheidsonderzoek. De Amerikaanse president onderging daarbij onder meer een darmonderzoek.

  1. Biden corrigeert uitschuiver over Oekraïne na felle kritiek

    Biden corrigeert uitschui­ver over Oekraïne na felle kritiek

    President Joe Biden heeft donderdag beklemtoond dat elke overschrijding van de Russisch-Oekraïense grens door Russische troepen in zijn ogen "een invasie" betekent. En dat dit ernstige consequenties met zich mee zal brengen. Vicepresident Kamala Harris was al in de media verschenen om te zeggen dat de Verenigde Staten Rusland met zeer zware kosten en consequenties zal opzadelen, als president Poetin van Rusland een inval in Oekraïne beveelt.
  2. LIVE. Boostercampagne in Nederland stokt - Piloot keert vliegtuig om vanwege passagier die weigert mondmasker te dragen

    LIVE. Boostercam­pag­ne in Nederland stokt - Piloot keert vliegtuig om vanwege passagier die weigert mondmasker te dragen

    Vandaag wordt er een nieuw Overlegcomité georganiseerd, waarin de regeringen zich over de invoering van de langverwachte coronabarometer zullen buigen. Dat instrument moet op basis van parameters en kleurcodes meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. Intussen gaan de coronacijfers allemaal de hoogte in, behalve het aantal patiënten op intensieve zorg. Maandag werd een recordaantal van (voorlopig) 60.419 nieuwe gevallen geregistreerd. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.