Afghaanse veiligheidsagenten bewaken voortaan het huis van de minister van Defensie, Bismillah Khan Mohammadi.
Volledig scherm
Afghaanse veiligheidsagenten bewaken voortaan het huis van de minister van Defensie, Bismillah Khan Mohammadi. © EPA

Dodentol na aanslag in Kaboel loopt op tot acht

De dodentol na de aanslag van dinsdagavond in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, in de buurt van de ambtswoning van de Afghaanse minister van Defensie, is opgelopen tot minstens acht. Twintig anderen raakten gewond. Dat heeft de woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, Mirwais Stanekzai, woensdag bekendgemaakt.

2 reacties

 • WILFRIED DE WILDE

  1 maand geleden
  In de tijd van de Oude Belgen was het hier niet beter en kijk, enkele jaren later zijn we het land van melk en honing waar de hele wereld wil leven. Het komt ginder wel goed.
 • Pieter Janssens

  1 maand geleden
  Al die jaren dat de buitenlandse landen en troepen daar gezeten hebben, heeft alleen de wapenindustrie profijt opgebracht.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Ongetrouwde vrouw uit Peking strijdt voor recht om eicellen in te vriezen

  Ongetrouw­de vrouw uit Peking strijdt voor recht om eicellen in te vriezen

  De rechtszaak van een ongetrouwde vrouw uit Peking die strijdt voor het recht om haar eicellen te laten invriezen, vindt vandaag plaats in de rechtbank van de Chinese hoofdstad. De vrouw, Teresa Xu, wacht sinds december 2019 op een tweede hoorzitting. Xu klaagt een ziekenhuis aan dat haar in november 2018 aanzette om op natuurlijke wijze een kind te krijgen in plaats van haar eicellen te laten invriezen en haar dwong om een huwelijkscontract te laten zien. Volgens de wet in het land hebben enkel getrouwde koppels toegang tot reproductiediensten.