In heel Iran werd afgelopen week gedemonstreerd tegen de verhoogde brandstofprijzen. Bij die protesten zouden minstens 115 doden zijn gevallen.
Volledig scherm
In heel Iran werd afgelopen week gedemonstreerd tegen de verhoogde brandstofprijzen. Bij die protesten zouden minstens 115 doden zijn gevallen. © AFP

Dodentol bij protesten in Iran blijft stijgen: 115 doden volgens Amnesty International

Bij de betogingen in Iran hebben de Iraanse veiligheidsdiensten minstens 115 mensen gedood. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. De organisatie denkt dat het werkelijke aantal slachtoffers nog hoger ligt.

2 reacties

 • Lucien Mertens

  3 jaar geleden
  Tot zover de hier door sommigen opgehemelde Iraans moderne samenleving, de vs stelt uiteraard eerst de eigen belangen voor (net als iedereen), maar voor deze Iraanse staatsmoordpartij kunnen ze zeker "niet" verantwoordelijk gesteld worden...hoog tijd dat de Iraanse burger schoon schip maakt met religieuze ayatollah gekken. Een op geld gestoelde democratie als de onze mag dan niet perfect zijn, ze is veel minder giftig en moorddadig dan de religie hersenspoeling.
 • Benny Deridder

  3 jaar geleden
  Blijkbaar leggen Trump's sancties geen windeieren voor het Iraans regime.
 1. Agent doodgeschoten bij rellen in Iran, duizendtal mensen opgepakt

  Agent doodgescho­ten bij rellen in Iran, duizendtal mensen opgepakt

  Bij de onrust in Iran is een politieofficier om het leven gekomen bij rellen in het westen van het land. Dat meldt nieuwsagentschap Isna vandaag. De man stierf zaterdagnacht tijdens een clash tussen ordetroepen en demonstranten in de stad Kermanshah. Zo'n duizend actievoerders werden opgepakt. Dat heeft het Iraanse nieuwsagentschap Fars zondag meegedeeld. Nog volgens Fars, dat dicht bij het Iraanse regime aanleunt, werden zaterdag bij het protest meer dan honderd banken en verschillende winkels in brand gestoken.