Een vrouw staat met haar voeten in het water nadat de tropische storm Grace voor hevige regenbuien heeft gezorgd boven het vluchtelingenkamp in Les Cayes waar Haïtianen getroffen door de zware aardbeving van dit weekend opgevangen worden.
Volledig scherm
Een vrouw staat met haar voeten in het water nadat de tropische storm Grace voor hevige regenbuien heeft gezorgd boven het vluchtelingenkamp in Les Cayes waar Haïtianen getroffen door de zware aardbeving van dit weekend opgevangen worden. © AP

Dodentol aardbeving Haïti loopt op tot meer dan 1.400, vluchtelingenkampen getroffen door hevige regenval

Na de zware aardbeving met meer dan 1.400 doden krijgt het zuidwesten van Haïti ook hevige regenval te verwerken. Tropische storm Grace trekt westwaarts over het Caraïbische eiland richting Jamaica, zo zei het Amerikaanse orkaancentrum in de nacht op woensdag.

 1. Twee uitersten op één eiland: het straatarme Haïti en de toeristische trekpleister de Dominicaanse Republiek

  Twee uitersten op één eiland: het straatarme Haïti en de toeristi­sche trekpleis­ter de Dominicaan­se Republiek

  Haïti, het armste land op het westelijk halfrond, werd afgelopen weekend opnieuw getroffen door het noodlot. De aardbeving in het zuidwesten heeft al zeker aan 1.297 mensen het leven gekost, en dat aantal zal nog sterk oplopen. Intussen zet het land, dat in politieke chaos verkeert sinds de moord op de president enkele weken geleden, zich schrap voor de komst van tropische storm Grace. Die storm bedreigt ook de Dominicaanse Republiek, dat een eiland deelt met Haïti, maar grotendeels gespaard lijkt te blijven van de rampspoed die het westelijk deel van het eiland zo vaak treft.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.